ČD: Expresem Sv. Jiří na Řípskou pouť

04.04.2016 7:35

V sobotu 23. dubna se můžete svézt zvláštním parním vlakem Svatý Jiří, v jehož čele pojede lokomotiva Bulík (464.008) z roku 1935. Vlak sestavený z historických vozů odjíždí z nádraží Praha-Braník v 9.00 hod.

ČD: Expresem Sv. Jiří na Řípskou pouť
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Ve vlaku sestaveného z historických osobních vozů ze 40. let minulého století (Rybák) nebude chybět ani vůz bufetový s nabídkou občerstvení, točeným pivem Ferdinand a prodejem drobných upomínkových předmětů.

Na trase vlaku si lze vybrat z bohatého kulturního programu. Pro rodiny s dětmi bude určitě nejlákavější Řípská pouť v Krabčicích (výstup na zastávce Ctiněves). Kromě desítek stánků a atrakcí se můžete těšit na ukázku výsadku parašutistů nebo hudební program country kapel. Vyznavači zlatavého moku by měli navštívit Podřipský rodinný minipivovar, který je jen pár set metrů od zastávky vlaku v Ctiněvsi (po předložení jízdenky parního vlaku malé pivo zdarma).

Pokud vystoupíte v Nelahozevsi, čeká vás prohlídka renesančního zámku (pro děti jsou nachystány dětské prohlídky). V cílové stanici ve Zlonicích se můžete vydat na prohlídku železničního muzea v Lisovici, kde se budou konat i jízdy historickou malodráhou. Od nádraží k muzeu je zajištěna autobusová kyvadlová doprava.

Ceník jízdného:

zpáteční jízdenka Praha – Zlonice 280 Kč*
jednosměrná jízdenka Praha – Zlonice 240 Kč
úseková jízdenka (Praha – Roztoky, Roztoky – Kralupy, Kralupy – Ctiněves) 100 Kč
úseková jízdenka mezi sousedními stanicemi 60 Kč
*Základní jízdné, k němuž jsou uznávány slevy a doplatky ZTP, děti, žáci, psi, roční síťová jízdenka. Ostatní nabídky jsou obchodní a neplatí k nim žádné další slevy ani tarifní výhody.

Předprodej jízdenek

Předprodej je zajištěn v mezinárodní pokladně na pražském Masarykově nádraží (denně od 8 do 18 hod., tel. 972 246 161) a v osobní pokladně na nádraží Praha-Braník (po–čt 7.00 až 11.30 h a 12.15 až 17.20 h, v pá a so 6.00 až 11.30 h a 12.30 až 18.00 h, v ne 6.00 až 11.30 h a 12.15 až 17.20 h, tel. 725 859 426).
Při nákupu jízdenky v předprodeji místenka zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…