ČD: Historickými vlaky do Dobříše a na Model-víkend do Lužné u Rakovníka

11.09.2013 14:32

České dráhy připravily na víkend 14. a 15. září dvě zajímavé akce pro milovníky železniční nostalgie a rodiny s dětmi.

ČD: Historickými vlaky do Dobříše a na Model-víkend do Lužné u Rakovníka
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V sobotu 14. září vypraví parní vlak z Prahy-Braníka do Dobříše, kde bude probíhat Svatováclavská slavnost, na sobotu i neděli je pak připraven modelářský víkend v Železničním muzeu v Lužné u Rakovníka, kde se mohou návštěvníci těšit kromě železničních modelů také na setkání motorových lokomotiv řad 749 a 751, lidově označovaných jako „Bardotky“.

Parní vlak na Svatováclavskou slavnost v Dobříši

Parní vlak na Svatováclavskou slavnost v Dobříši bude odjíždět z branického nádraží v sobotu 14. září v 11:03 hod. Soupravu poveze lokomotiva „Čtyřkolák“ (434.2186) z roku 1917 a budou v ní řazeny historické vozy 3. třídy a bufetový vůz. Během jízdy do Dobříše bude souprava zastavovat ve stanicích a zastávkách Praha-Zbraslav, Vrané nad Vltavou, Měchenice, Čisovice, Mníšek pod Brdy a Malá Hraštice. Do Dobříše přijede vlak krátce po půl jedné. Ve 14:00 se historická souprava vydá na výletní jízdu do Malé Hraštice a zpět. Z Dobříše zpět do Prahy bude vlak odjíždět v 15:44, příjezd do Prahy-Braníka je plánován na 17:36.

Na zámku v Dobříši bude připraven atraktivní program. V komnatách rokokového zámku i v překrásném francouzském parku se můžou návštěvníci těšit na pohádkový program, vystoupení skupin dobového šermu, ukázky výcviku dravců a mistry černého řemesla. Zájemci mohou ochutnat také dobroty místních kuchařů a pekařů.

Předprodej jízdenek a místenek je zajištěn na nádraží Praha-Braník denně od 7 do 18 hodin a mezinárodní pokladně na pražském Masarykově nádraží denně od 8 do 18 hodin. Podrobnější informace o akci poskytnou zaměstnanci Krajského centra osobní dopravy v Praze (tel. 972 241 629, e-maily lemberk@kcod.cd.cz a pavlik@kcod.cd.cz), zaměstnanci stanice Praha-Braník (tel. 725 859 426) a Praha Masarykovo nádr. (972 246 161).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…