ČD: Jízda zvláštního vlaku zaveze zájemce na „Koláčové slavnosti“ v Bujanově

17.07.2013 15:16

V sobotu 20. července vypraví České dráhy zvláštní spoj na už 17. ročník tradičních „Koláčových slavností“ v Bujanově.

ČD: Jízda zvláštního vlaku zaveze zájemce na „Koláčové slavnosti“ v Bujanově
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Moderní klimatizovaná jednotka RegioPanter pojede po stopách první železnice na evropském kontinentu, bude přibrzďovat u míst, kde jsou zbytky koněspřežné dráhy České Budějovice – Linec patrné, na hodinu zastaví v Holkově, kde se uskuteční komentovaná procházka do zastávky Velešín městys,  a také ve stanici Rybník. České dráhy navíc připravily mimořádné zastavení dvou mezinárodních rychlíků na zastávce Bujanov.

Zvláštní spoj „Koláčový vlak“ s výkladem vyjíždí v sobotu 20. července v 10:20 z Českých Budějovic, do Bujanova přijede ve 13:43, poté co zastaví na dvě komentované prohlídky v Holkově a v Rybníce. Historií koněspřežné dráhy zájemce provede jeden z největších znalců Ivo Hajn. Koláčových slavností se zúčastní i návštěvníci z rakouského Kerchbaumu, ve kterém se nachází Muzeum koněspřežné dráhy. Dojede pro ně jednotka RegioPanter do Horního Dvořiště.

V obci Bujanov bývala slavná „koláčová stanice“, kde se cestující koněspřežky mohli občerstvit. Na počest svých předků pořádají v Bujanově každoročně „Koláčové slavnosti“.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…