ČD: Na Pražské jaro s výhodnou jízdenkou VLAK+

03.04.2016 18:31

Od 12. května do 4. června se uskuteční už 71. ročník mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro. Do metropole se za hudebním zážitkem můžete svézt vlaky ČD na výhodnou jízdenku Vlak+ Pražské jaro.

ČD: Na Pražské jaro s výhodnou jízdenkou VLAK+
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Nejste z Prahy a rádi byste navštívili některý z koncertů pořádaných v rámci Pražského jara 2016? Přijeďte do metropole vlakem ČD a využijte výhodnou zpáteční jízdenku Vlak+ Pražské jaro.

Jízdenku Vlak+ Pražské jaro získáte na požádání v kterékoliv pokladně Českých drah nebo u průvodčího ve vlaku. Sleva se vztahuje na zpáteční jízdenku z kterékoli stanice v České republice do Prahy s datem nástupu jízdy od 8. 5. do 6. 6. 2016.

Jízdenku lze zakoupit od 14. 3. 2016. Sleva Vlak+ Pražské jaro činí 50 % z obyčejného jízdného (u dětí do 15 let z poloviny obyčejného jízdného) a nelze ji slučovat s jinými slevami. Platnost jízdenky je 7 dnů. Jízdu ve směru tam je nutno nastoupit v první den platnosti.

Při cestě zpět je nutné prokázat se průvodčímu vstupenkou na Pražské jaro 2016. V opačném případě je cestující povinen doplatit cenu jízdného do výše, na niž prokáže nárok. Datum konání koncertu musí být v intervalu mezi prvním a posledním dnem platnosti jízdenky.

Slevu nelze uplatnit on-line. Slevu Vlak+ Pražské jaro je možné uplatnit na všechny spoje Českých drah (u povinně místenkových vlaků/vozů je nutné zakoupit místenku).

Kombinace slevy Vlak+ při cestě ze zahraničí je přípustná. Kupte si jízdenku ze stanice v zahraničí do státní hranice (případně do první stanice v České republice) a zpět. V České republice požádejte průvodčího Českých drah o vystavení jízdenky Vlak+ Pražské jaro.

A jaký bude letošní ročník mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro? Nabídne skvělý mix tradice a experimentu. Bezmála stovka orchestrů, komorních ansámblů a sólistů z 23 zemí světa vystoupí od 12. května do 4. června v 17 koncertních sálech Prahy.

Specialitou ročníku 2016 je akcent na hudbu pobaltských národů a Španělska. Přijedou vynikající zástupci těchto regionů: Baiba & Lauma Skride, tanečnice flamenca La Lupi, soubor Al Ayre Espanol, který zahraje skladby objevené v archivech Střední Ameriky, nebo držitel nominace na Latin Grammy 2012 klavírista Javier Perianes.

Vynikající belgický vokální ansámbl Graindelavoix přiveze unikátní program z oblasti Kypru 15. století. Příznivci velkých orchestrů mohou vybírat z nabídky BBC nebo Singapore Symphony Orchestra, Staatskapelle Berlin, České filharmonie ad. Fandové komorní hudby se mohou opět těšit na Víkend komorní hudby, tentokráte s tématem Proměny romantismu.

Skutečnou lahůdku nabídne festival všem milovníkům jazzu: osmnáctiletého kytaristu Andrease Varadiho, kterého Quincy Jones, producent legendární nahrávky Thriller, označil za jednoho z nejtalentovanějších lidí této planety.

Vstupenky na koncerty Pražského jara pohodlně nakoupíte on-line na festivalovém webu (ZDE). Se vstupenkou na Pražské jaro 2016 získáte ještě také slevu 20 % do všech expozic Národní galerie v Praze a do Centra současného umění DOX.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…