ČD: Parní expres Sv. Jiří zamíří tuto neděli na Řípskou pouť a do Zlonic

24.04.2014 16:10

Na tuto neděli 27. dubna připravily České dráhy atraktivní jízdu parního vlaku v čele s lokomotivou 475.179 „Šlechtična“ z pražského Braníka přes hlavní nádraží a Kralupy nad Vltavou do Zlonic. Milovníci železniční nostalgie se jím můžou svézt na tradiční Řípskou pouť nebo na návštěvu zlonického železničního muzea. Jízdenky na vlak je možné koupit v předprodeji na pražském Masarykově nádraží nebo na nádraží v Braníku.

ČD: Parní expres Sv. Jiří zamíří tuto neděli na Řípskou pouť a do Zlonic
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Parní vlak bude odjíždět z Prahy-Braníka v 8:45, z hlavního nádraží bude odjezd v 9:08. Příjezd do Ctiněvsi pod památnou horou Říp bude v 11:22 a do Zlonic ve 12:07. V čele vlaku s historickými vagóny pojede parní lokomotiva „Šlechtična“ a chybět nebude ani oblíbený bufetový vůz. Zpět ze Zlonic bude vlak odjíždět v 15:33, ze Ctiněvsi v 16:21, příjezd do Prahy hl.n. je naplánován na 18:20, do Prahy-Braníka v 18:46.

Za zpáteční jízdenku zaplatí dospělí cestující 280 Kč, jednosměrná jízdenka stojí 240 Kč. Z této ceny poskytují České dráhy slevy a doplatky dětem, žákům, psům a držitelům průkazů ZTP. Kromě toho si mohou cestující zakoupit i úsekové jízdenky pro úseky Praha – Roztoky u Prahy, Roztoky u Prahy – Kralupy nad Vltavou, Kralupy nad Vltavou – Ctiněves a Ctiněves – Zlonice za 60 Kč.

Na trase vlaku si mohou cestující vybrat z bohatého kulturního programu. VeStředočeském muzeu v Roztokách jsou aktuálně k vidění výstavy „Poznávej se“ a „Čokoláda“. Dalším atraktivním cílem je renesanční zámek Nelahozeves. Pro rodiny s dětmi bude určitě nejlákavější Řípská pouť v Krabčicích (výstup na zastávce Ctiněves). Tato vyhlášená pouť zaujme více než 200 stánky s nejrůznějšími dobrotami a mnoha atrakcemi. V cílové stanici Zlonicích bude zahájena už 18. sezóna železničního muzea v Lisovicích. Návštěvníci se můžou těšit na výstavu autoveteránů, jízdy historické malodráhy a modelové kolejiště. Přístupný bude také památník Antonína Dvořáka.

Cestující, kteří se prokáží platnými jízdenkami na parní vlak, mají nárok na zvýhodněné vstupné do řady z těchto objektů. V zámku Nelahozeves získají 30% slevu na vstupné a snížené vstupné zaplatí také na Řípské pouti, Středočeském muzeu v Roztokách a ve zlonickém železničním muzeu.

Každý, kdo si koupí jízdenku na parní vlak v předprodeji, obdrží zdarma místenku. Předprodej je zajištěn v mezinárodní pokladně na Masarykově nádraží (tel.972 246 161) denně od 8 do 18 hodin nebo v železniční stanici Praha-Braník (tel.725 859 426) od pondělí do čtvrtka od 7:00 do 16:20, v pátek a sobotu od 6:00 do 18:15 a v neděli od 6:00 do 14:55.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…