ČD: Parním vlakem do Máchova kraje nebo na Slavnosti svijanského piva

10.07.2014 21:39

V sobotu 12. července vypraví České dráhy z nádraží Praha-Braník parní vlak do České Lípy. Pro zájemce o pivní slavnosti bude z Bakova nad Jizerou zajištěna zdarma autobusová doprava do Svijanského Újezdu. Kromě pivních slavností můžou cestující navštívit hrad Bezděz nebo Drábské Světničky.

ČD: Parním vlakem do Máchova kraje nebo na Slavnosti svijanského piva
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Zvláštní parní vlak „Svijanský speciál“ bude odjíždět z pražského branického nádraží v sobotu 12. července v 8:08. Souprava pojede přes stanice Prahu-Vršovice, Praha hl.n., Praha-Vysočany, Neratovice, Všetaty, Kropáčovu Vrutici a Mladou Boleslav hl.n. do Bakova nad Jizerou, odkud bude zajištěna kyvadlová doprava do Svijanského Újezdu. Parní vlak bude z Bakova dále pokračovat až do České Lípy, kam přijede v 11:47.

V čele parního vlaku pojede lokomotiva „Štokr“ (566.036) z roku 1952, která přijela ze Slovenska. V soupravě historických vozů bude zařazen bufetový vůz, kde bude možné se občerstvit nebo zakoupit drobné upomínkové předměty se železniční tématikou.

V areálu koupaliště ve Svijanském Újezdu bude do pozdních večerních hodin probíhat bohatý kulturní program. Nebude chybět dobré jídlo a výborné pivo. Z mnoha píp potečou všechny druhy svijanského piva a bude se prodávat i pivní zmrzlina. Pro ty, co dají přednost výletu, lze doporučit prohlídku zámku v Mnichově Hradišti nebo výlet na Drábské světničky. Do Mnichova Hradiště dopraví cestující parního vlaku zdarma autobusy ze stanice Mladá Boleslav hl.n. Parním vlakem je možné dojet až do stanice Bezděz, odkud je to nejblíž na stejnojmenný hrad, nebo do Doks a Starých Splavů u Máchova jezera.
Z důvodu výluky v úseku Bakov nad Jizerou – Mnichovo Hradiště se nebude konat původně plánovaná vyhlídková jízda parního vlaku z Turnova do Mnichova Hradiště a zpět. Za komplikace či narušení programu se všem cestujícím omlouváme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…