ČD: Parním vlakem na oslavy Pernštejnského panství

01.07.2013 15:15

V sobotu 6. července proběhnou oslavy Pernštejnského panství v Nedvědici.

ČD: Parním vlakem na oslavy Pernštejnského panství
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Pro návštěvníky vypraví České dráhy z Brna do Nedvědice historický vlak v čele s parní lokomotivou „Šlechtična“, historickými vozy „rybáky“ a bufetovým vozem. Dny oslav proběhnou v Nedvědici a také na samotném hradě Pernštejnu. Návštěvníky čeká historický jarmark s předváděním řemesel, rytířské hrátky malých Pernštejnů, soutěže pro děti, stylové občerstvení, výstavy nebo koncerty.
 
Parní vlak vyjede v sobotu z brněnského hlavního nádraží v 9:36 a do Nedvědice dorazí krátce před jedenáctou hodinou, v 10:54. Vlak zde bude celý den čekat až do svého odjezdu v 16:26, návrat do Brna je plánován na 17:38. Zpáteční jízdné z Brna hl. n. až Kuřimi stojí 160 korun, z Tišnova a Doubravníku pak 120. Děti do 15 let platí poloviční jízdné, držitelé ZTP a ZTP/P obdrží slevu 75 %. Jízdenky lze zakoupit v ČD centru na brněnském hlavním nádraží, doprodej zbylých jízdenek bude v sobotu přímo ve vlaku.
 
Na hradě Pernštejnu proběhne během oslav historický jarmark s předváděním řemesel, soutěže pro děti v táboře Baštýřů na 1. nádvoří a rytířské hrátky malých Pernštejnů na 5. nádvoří. Na nádvořích pak bude stylové občerstvení, dobová hudba, jezdecký turnaj či šermířské vystoupení. Nedvědice nabídne tradiční průvod družiny pána Viléma II. z Pernštejna – Hold pánům z Pernštejna,  výstavu obrazů Přemysla Provoda, modelové kolejiště nebo koncerty. V Doubravníku bude zpřístupněna hrobka hrabat Mittrowských s výkladem, vystoupí zde i skupina Nezmaři.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…