ČD: Parním vlakem na regionální Den železnice v Zastávce u Brna

18.09.2014 14:19

Sobotní parní vlak Českých drah v čele s lokomotivou 433.002 „Matěj“ zaveze cestující do Zastávky u Brna, kde proběhne ve spolupráci s Mikroregionem Kahan Den železnice, Hornický den a Den zdraví. Souběžně se uskuteční jízdy parní lokomotivy po úzkorozchodné trati ve Zbýšově, kde je Muzeum průmyslových železnic. Sobotní nabídku rozšíří také Gulášfest v Babicích a Česnekové slavnosti v Rosicích. Mezi všemi místy bude jezdit autobus zdarma.

ČD: Parním vlakem na regionální Den železnice v Zastávce u Brna
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Parní vlak vyjede z brněnského hlavního nádraží v 8:46, v čele soupravy pojede tentokrát parní lokomotiva 433.002 »Matěj« z roku 1948. Tradičně do soupravy zařadíme historické vozy ze 40. a 50. let. Uprostřed vlaku nebude chybět bufetový vůz, na konci pak najdou cestující služební vůz pro přepravu jízdních kol a kočárků zdarma,“ uvádí Michal Teplík z Krajského centra osobní dopravy ČD v Brně. „Matěj“ zůstane pro veřejnost mezi 10. a 14. hodinou v Zastávce. „Mezi tím vyjede dieselová lokomotiva »Bardotka« se soupravou do kopců směrem na Rapotice a Kralice nad Oslavou,“ doplňuje Michal Teplík.

Za jednosměrnou jízdenku do parního nebo dieselového vlaku zaplatí dospělí cestující v jednom úseku 50 korun, za zpáteční 70. V nabídce jsou jízdenky v úseku Brno hl.n. – Omice, Omice – Zastávka u Brna a Zastávka u Brna – Kralice nad Oslavou. Děti od 6 do 15 let platí polovinu jízdného, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P obdrží slevu 75 %. Jízdenky jsou již v předprodeji ve všech pokladnách ČD, zbylé jízdenky budou v prodeji u průvodčích před odjezdem historického vlaku.

Na cestující čeká zajímavý program. V Zastávce u Brna oslaví Den železnice a Hornický den, které nabídnou jarmark, zabíjačku, soutěže, hry, skákací hrad pro nejmenší. V Babicích proběhne Gulášfest a představení malých pivovarů. Ve Zbýšově vyjedou parní vlaky na úzkorozchodné železnici a v Rosicích u Brna nabídnou česnekové slavnosti. Spojení jednotlivých míst je zajištěno bezplatnou kyvadlovou autobusovou dopravou od 10:00 do 15:00. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…