ČD: Rychlíky Děčín-Praha pojedou od pondělí na pražské hlavní nádraží

03.09.2017 9:01

V souvislosti s dokončením opravy zastřešení kolejiště pražského hlavního nádraží a s probíhající rekonstrukcí Negrelliho viaduktu dochází od pondělí 4. září k několika změnám v jízdních řádech vlaků na území hlavního města.

ČD: Rychlíky Děčín-Praha pojedou od pondělí na pražské hlavní nádraží
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Nejvýznamnější ze změn je přesměrování rychlíků Děčín – Praha a zpět (trať 090, linka R 20) na / z pražského hlavního nádraží. Změny se ale týkají i některých spěšných a osobních vlaků na dalších tratích.

Rychlíky budou nově od pondělí pokračovat ze stanice Praha-Holešovice do stanice Praha hl.n., kde ukončí svou jízdu. Plánovaný příjezd je vždy 8 minut po celé. Z Prahy pak budou tyto vlaky odjíždět z hlavního nádraží v 51. minutu a pojedou do stanice Praha-Holešovice a dále po své obvyklé trase a v plánovaných časech.

U osobních vlaků na trati 090, linka S 4 Praha – Kralupy nad Vltavou – Ústí nad Labem, dochází u několika spojů o sobotách, nedělích a svátcích k drobným časovým posunům v odjezdech a příjezdech na Masarykově nádraží. Tyto změny jsou vyvolány změnou trasy vlaků mezi Holešovicemi a Masarykovým nádražím. Díky kratší a rychlejší trati budou odjezdy dotčených vlaků z Masarykova nádraží o 6 minut později a příjezdy o 6 minut dříve.

Další změny se týkají spěšných vlaků „Rokytka“ a „Labe“, které jezdí na trati 011 mezi Kolínem a Prahou. Po dobu letních prázdnin byly tyto spěšné vlaky dočasně přesměrovány do / z Prahy hl.n. Od pondělí 4. září se cílová a výchozí stanice spěšných vlaků vrací opět na Masarykovo nádraží. Spěšný vlak 1904 „Šembera“ z Nymburka do Prahy bude i nadále jezdit na pražské hlavní nádraží.

Poslední zářijovou změnou v pražském železničním uzlu je zrušení omezení a opětovné prodloužení všech vlaků linky S 65 (trať 122) Praha – Hostivice – Rudná u Prahy až do / ze stanice Praha hl.n.

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…