ČD: SC Pendolino zamíří častěji na západ Čech

22.02.2013 14:45

Moderní rychlovlaky SC Pendolino začnou od neděle 3. března častěji jezdit do Plzně a Františkových Lázní. Současný sobotní pár vlaků Bohumín – Františkovy – Lázně – Bohumín doplní České dráhy dalším nedělním spojem a jedním párem vlaků do / z Plzně.

ČD: SC Pendolino zamíří častěji na západ Čech
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Chceme cestujícím nabídnout alternativu k sobotnímu spoji pro víkendové návraty z oblasti Františkových Lázní, Chebu a Mariánských Lázní do Prahy, východních Čech a na Moravu do Olomouce a Ostravy. Nové spoje doplní nabídku nejrychlejšího spojení Moravy a Prahy s Plzní a západočeskými lázněmi,“ uvedl Jiří Ješeta, ředitel Odboru dálkové a mezinárodní dopravy Českých drah.

České dráhy rozšiřují provoz vlaků SC Pendolino na západ Čech o tyto nové spoje:

  • SC Pendolino 503 v pondělí z Plzně (odjezd 5:45 hod.) do Ostravy (příjezd 10:40 hod.);
  • SC Pendolino 506 a 515 v neděli z Bohumína (odjezd 7:18 hod.) do Františkových Lázní (příjezd 13:25 hod.) a z Františkových Lázní (odjezd 14:38 hod.) do Bohumína (příjezd 20:49 hod.);
  • SC Pendolino 516 v neděli z Ostravy (odjezd 17:27 hod.) do Plzně (příjezd 22:11 hod.).


Vlaky SC Pendolino nabízejí nejrychlejší a nejkomfortnější spojení Prahy s Ostravskem, ale také směrem do Plzně a západočeských lázní. Cestující mají k dispozici poprvé v České republice vlakový portál s řadou informací, doplňkovými službami a zábavou. K dispozici je také Wi-Fi připojení k internetu, elektrické zásuvky 230 V pro napájení notebooků nebo mobilních telefonů v 1. i ve 2. třídě, občerstvení, denní tisk. Rodinné zóny s vyhrazenými místy pro cestující s dětmi a doplněné o stolní hru Elfíkova cesta zpříjemní cestu nejmenším cestujícím. Vlaky jsou klimatizované a nabízejí také komfortní přepravu vozíčkářů nebo přepravu jízdních kol a další doplňkové služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…