ČD: Upozornění pro cestující

24.02.2015 7:36

Vybrané vlaky SuperCity Pendolino budou ve dnech 24. až 26. 2. 2015 z provozních důvodů vedeny náhradní soupravou složenou z modernizovaných vozů klasické stavby známých z vlaků EuroCity...

ČD: Upozornění pro cestující
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Vlaky SuperCity 502 a 509 dne 24. 2. 2015, vlaky SuperCity 503, 508 a 511 dne 25. 2. 2015 a vlak SuperCity 516 dne 26. 2. 2015 budou z provozních důvodů vedeny místo elektrické jednotky řady 680 náhradní soupravou složenou z modernizovaných vozů klasické stavby známých z vlaků EuroCity.

Ve vlaku bude řazen vůz 1. třídy s bistrem a vozy 2. třídy. V těchto vlacích nebude umožněna přeprava jízdních kol a přeprava cestujících na vozíku. Dále nebude k dispozici tichý oddíl, služba bezdrátového připojení k internetu a palubní portál.

Denní tisk bude cestujícím k dispozici zdarma v 1. i ve 2. třídě. Cestujícím v 1. třídě bude bezplatně poskytnut jeden studený nápoj (balená voda). Všechny uvedené vlaky zůstávají z důvodu garance místa k sezení nadále povinně místenkové. Místenku SC však nabízíme z důvodu změny soupravy pro 1. i 2. třídu za 0 Kč. Zajistit si ji můžete standardně prostřednictvím eShopu ČD, mobilní aplikace Můj vlak, pokladních přepážek ČD nebo prostřednictvím služby TeleTiket.

Všichni cestující, kteří si již do některého z těchto vlaků zakoupili místenku SC za standardní nebo akční cenu, mají v souladu se Smluvními přepravními podmínkami Českých drah pro veřejnou drážní osobní dopravu (SPPO) nárok na návratek ceny zaplacené místenky. O vyplacení návratku lze požádat u kterékoliv pokladní přepážky ČD.

Pokud byla místenka hrazena platební kartou, je podmínkou pro vyřízení uplatnění práva z přepravní smlouvy vybavení pokladní přepážky terminálem pro příjem platebních karet a předložení platné platební karty, kterou byl doklad uhrazen. Návratek bude poukázán na účet vázaný k této platební kartě. Návratek ceny místenky SC hrazené elektronickou peněženkou ČD (EPIK) bude poukázán na účet elektronické peněženky.

Všem cestujícím se za tuto změnu velmi omlouváme a děkujeme za pochopení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…