ČD: „Vánoční kometa“ opět zamíří z Ústí nad Labem do Drážďan

23.11.2013 13:34

Také v letošním roce o víkendech v době adventu bude jezdit osvědčený spoj z Ústí nad Labem do saské metropole. Návštěvníci vánočních trhů se do Drážďan dostanou zvláštním spojem „Vánoční kometa“. První vyjíždí v sobotu 30. listopadu.

ČD: „Vánoční kometa“ opět zamíří z Ústí nad Labem do Drážďan
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Přímý zrychlený osobní vlak mezi stanicemi Ústí nad Labem a Drážďany cestující znají pod názvem »Vánoční kometa«. Spoje využívají především návštěvníci tradičních vánočních trhů, kteří si jedou vychutnat atmosféru vánočně vyzdobených Drážďan. Vlak se letos skládá z 10 vozů klasické stavby,“ doplnil Daniel Jareš, ředitel Krajského centra osobní dopravy Českých drah v Ústí nad Labem. Vlak bude zastavovat ve stanicích Děčín hl.n., Bad Schandau a pak až v Drážďanech. Spoj pojede v současném jízdním řádu ve dnech 30. listopadu, 1., 7., 8. a 14. prosince. V novém jízdním řádu, který začne platit v neděli 15. prosince, adventní vlak pojede ve dnech 15., 21. a 22. prosince 2013. Vlak bude odjíždět z Ústí nad Labem hl.n. v 9:5 (v 9:18 podle nového jízdního řádu) a na drážďanské hlavní nádraží nádraží přijede v 10:20. Z Drážďan vlak odjíždí v 15:54 (podle nového jízdního řádu v 16:00)  a do Ústí nad Labem přijede v 16:59.

Pro výlet do Německa je výhodné využít jednodenní síťové jízdenky Labe – Elbe, se kterými je možné cestovat vlakem, autobusem, tramvají na české i německé straně hranice. Další možností je Celodenní jízdenka + Německo nebo Skupinová víkendová jízdenka + Německo. Bližší informace o spojeních a nejvýhodnějších jízdenkách jsou k dispozici na www.cd.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…