ČD: Výluky přeruší provoz na trati České Budějovice – Tábor, vlaky nahradí autobusy

25.04.2014 11:13

Z důvodu výstavby tranzitního koridoru SŽDC bude zcela přerušená železniční doprava v úseku České Budějovice – Tábor na trati Praha – Benešov u Prahy – České Budějovice. Výluka začne ve středu 23. dubna v 7:30 a potrvá do úterý 29. dubna do 19:25. Po dobu výluky pojede za všechny vlaky náhradní autobusová doprava, která bude jezdit podle výlukového jízdního řádu.

ČD: Výluky přeruší provoz na trati České Budějovice – Tábor, vlaky nahradí autobusy
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Souběžně se ve stejném termínu uskuteční denní výluky ještě v úseku Soběslav – Veselí nad Lužnicí v době od 8:00 do 16:55, v pondělí 28. dubna od 6:15 do 18:35 a v úterý 29. dubna od 6:15 do 14:35 ještě v úseku Veselí nad Lužnicí – Jindřichův Hradec. Během výluk nahradí všechny vlaky autobusy, které pojedou podle výlukového jízdního řádu následujícím způsobem:

 Za rychlíky Praha – České Budějovice pojede náhradní autobusová doprava v úseku Tábor – České Budějovice. Za většinu vlaků pojedou vždy dva spoje náhradní dopravy: jeden pojede bez zastavení ve stanicích Soběslav a Veselí nad Lužnicí tak, aby byly zajištěné přípoje ve stanici České Budějovice. Druhý spoj pojede přes stanice Soběslav a Veselí nad Lužnicí a do stanice České Budějovice přijede cca 20 minut později, naopak zpět pojede ze stanice České Budějovice o 17 minut dříve.

 Za rychlíky Brno – České Budějovice – Plzeňpojede náhradní autobusová doprava v úseku Doňov (ve dnech 28. a 29. dubna souběžné výluky již z Jindřichova Hradce) – České Budějovice. Za většinu vlaků pojedou vždy dva spoje náhradní autobusové dopravy: jeden ve směru Doňov bez zastavení ve stanici Veselí nad Lužnicí, který pojede v pravidelné časové poloze vlaku i se zajištěním přípojů ve stanici České Budějovice (vyjma rychlíků směr Plzeň). Druhý spoj pojede přes stanici Veselí nad Lužnicí a pojede ze stanice České Budějovice o 10 minut dříve. Ve směru České Budějovice mimořádně zajede do stanice Hluboká nad Vltavou, kde je zajištěn přestup na rychlíky ve směru Plzeň, který nebude ve stanici České Budějovice.

 Za osobní a spěšné vlaky pojede náhradní autobusová doprava v úseku Tábor – České Budějovice. Za vybrané vlaky pojedou vždy dva spoje náhradní dopravy, kde jeden pojede jen s obsluhou vybraných zastávek a druhý s obsluhou všech zastávek.

Umístění zastávek náhradní autobusové dopravy:
České Budějovice – pro nástup před nádražní budovou; pro výstup ul. Žižkova před Mercury;
České Budějovice severní zastávka – na silnici před viaduktem u zastávky;
Hrdějovice – na návsi u autobusové zastávky;
Hosín – na návsi na zastávce MHD;
Hluboká nad Vltavou-Zámostí – před nádražní budovou;
Chotýčany – na odbočce k nádraží, zastávka ČSAD 400 m;
Ševětín – před nádražní budovou;
Neplachov – na autobusové zastávce na silnici E 55, 100 m;
Dynín – před nádražní budovou;
Horusice – na odbočce k budově ČD na silnici směr Sviny, cca 150 m;
Veselí nad Lužnicí zastávka – u zastávky ČD;
Veselí nad Lužnicí – před nádražní budovou;
Doňov – před nádražní budovou;
Řípec-Dráchov – parkoviště u Sloupu na E 55;
Soběslav – před nádražní budovou;
Roudná – u hotelu Lužnice, u přejezdu;
Doubí u Tábora – na silnici I. tř. u odbočky k zastávce ČD;
Planá nad Lužnicí – před nádražní budovou;
Sezimovo Ústí – na zastávce MHD u Vodních staveb;
Tábor – Čápův Dvůr na zastávce MHD "Sídliště nad Lužnicí" naproti Baumax;
Tábor – před nádražní budovou.

České dráhy žádají cestující o pochopení a omlouvají se za vzniklé komplikace. Všechny informace jsou k dispozici ve všech dotčených stanicích a zastávkách, na webu Českých drah www.cd.cz/omezeniprovozu i u operátorů Kontaktního centra Českých drah na lince 840 112 113.

reklama

autor: České dráhy

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…