ČD: Zájem o Airport Express roste, na Letiště Václava Havla lze přijet s jedinou jízdenkou z celé ČR

11.07.2015 9:36

Zájem o spoje Airport Express spojující pražské hlavní vlakové nádraží a letiště Václava Havla v Ruzyni roste. Podle průzkumu pražského organizátora dopravy ROPID byl v závěru června až o třetinu větší zájem o spoje než před rokem.

ČD: Zájem o Airport Express roste, na Letiště Václava Havla lze přijet s jedinou jízdenkou z celé ČR
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V jeden den ho využije až 2000 cestujících, z toho přibližně 30 % cestuje s přímými vlakovými jízdenkami Českých drah z různých koutů České republiky do/ze stanice náhradní autobusové dopravy Praha Letiště/Airport. Další cestující využívají jednorázové jízdné nebo Prague card.

Airport Express je zapojen do sítě vlaků Českých drah, díky tomu si mohou cestující v nejrůznějších koutech České republiky koupit přímé vlakové jízdenky na Letiště Václava Havla. Po příjezdu na pražské hlavní nádraží mohou přestoupit z vlaku přímo na nejbližší návazný spoj Airport Expressu bez dalšího zdržování.

Podobně lze rychlé spojení využít i v opačném směru z letiště do různých míst země. Vlakové jízdenky je možné zakoupit přímo na letišti v Terminálu 2 na stánku Pražské informační služby.

Pro zpáteční cesty na Letiště Václava Havla, například při cestách na dovolenou, služební cestu nebo prodloužený víkendový pobyt nabízejí České dráhy také zlevněné zpáteční jízdenky Vlak+letiště. Platnost jízdenky je prodloužena až na 30 dní a železnice na ní poskytuje slevu 25 %. Díky tomu stojí například zpáteční cesta vlakem z Hradce Králové přímo až na pražské letiště 279 Kč nebo z Českých Budějovic 379 Kč.        

České dráhy, Dopravní podnik hlavního města Prahy a organizace ROPID společně provozují Airport Express jako náhradu za chybějící vlakové spojení centra Prahy s Letištěm Václava Halva v pražské Ruzyni od prosince 2005. Zájem o Airport Express roste v hlavní turistické sezóně již několikátý rok za sebou. Běžný interval 30 minut je proto v hlavní turistické sezóně zkrácen na 15 minut. Plánovaná doba jízdy mezi hlavním vlakovým nádražím a letištěm je přibližně 30 minut. Na pražském hlavním nádraží jsou zajištěny přestupy mezi Airport Expressem a vlaky Českých drah z různých míst České republiky i ze zahraničí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…