ČD jsou páteřním dopravcem Mistrovství světa v letech na lyžích 2014 v Harrachově

12.03.2014 20:40

Jedna z nejvýznamnějších sportovních akcí letošního roku, Mistrovství světa v letech na lyžích 2014, se uskuteční v Harrachově ve dnech 13. – 16. března.

ČD jsou páteřním dopravcem Mistrovství světa v letech na lyžích 2014 v Harrachově
Foto: red
Popisek: ČD - logo

České dráhy jsou na základě objednávky Libereckého kraje páteřním dopravcem mistrovství. Pro dopravu návštěvníků a fanoušků šampionátu budou jezdit posilové spoje a navýší se kapacita pravidelných tak, aby byla zabezpečena bezproblémová doprava do Harrachova a zpět. Příjemným benefitem pro návštěvníky letů je doprava zcela zdarma, a to na všech linkách z a do Harrachova, které jsou zahrnuty v Integrovaném dopravním systému Libereckého kraje IDOL.

Akční nabídka Českých drah, spočívající v přepravě cestujících zdarma, platí na trati 036 v celém úseku Liberec – Harrachov, kde cestující nebudou ve dnech konání mistrovství platit žádné jízdné. Při využití veřejné dopravy odpadnou návštěvníkům mistrovství problémy s parkováním, které se očekávají ve zvýšené míře.

V době konání mistrovství světa v Harrachově budou platit následující opatření ve veřejné dopravě:
Zvýší se kapacita vlaků Českých drah na trati 036 Liberec – Jablonec nad Nisou – Tanvald – Kořenov – Harrachov (linka L1). V Kořenově bude zabezpečen přestup na návazné autobusy směr Harrachov. Večer pojedou navíc tři vlaky pro odvoz fanoušků. K vlakům do Kořenova je opět dopraví autobusy posílené linky 943 (tzv. Harrabus).

Pro dopravu z / do Německa, Hrádku nad Nisou a Chrastavy lze využít rovněž kapacitně posílené spěšné vlaky Liberec – Dresden Hbf.
Autobusy i nástupiště na harrachovském autobusovém nádraží budou označovány barvami podle jednotlivých směrů dopravy a souhrnných jízdních řádů:
modrá linka – doprava od vlaků a k vlakům směr Liberec, Jablonec nad Nisou, Smržovka, Tanvald, Desná a Kořenov,
zelená linka – posilová autobusová doprava směr Jablonec nad Nisou, Smržovka, Tanvald a Desná,
žlutá linka – doprava směr Rokytnice nad Jizerou a Jablonec nad Jizerou,
červená linka – doprava směr Turnov, Malá Skála, Železný Brod, Držkov a Velké Hamry.

Podle organizačního výboru mistrovství nehrozí zrušení závodů z důvodu nepříznivých sněhových podmínek. Více informací o přípravách, dopravě, předprodeji vstupenek i programu šampionátu je k dispozici na stránkách www.harrachov2014.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …