ČD nabízejí výhodné parkování před pardubickým hlavním nádražím

03.05.2015 12:46

Cestujícím, kteří využijí k cestě z Pardubic vlaky Českých drah a v eShopu si zakoupí jízdenku na vzdálenost více než 120 kilometrů, je od 1. května určena nová služba ČD Parking.

ČD nabízejí výhodné parkování před pardubickým hlavním nádražím
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Díky ní můžou na jeden den bezplatně zaparkovat v bezprostřední blízkosti pardubického hlavního nádraží a odtud dál pokračovat vlakem například na jednodenní služební cestu či výlet. Dvoudenní parkování bude stát 50 Kč, pro cestující s mezinárodní jízdenkou však bude zdarma. Pardubice jsou po Praze a České Třebové už třetím městem, kde je možné službu ČD Parking využívat.

„Vlaky Českých drah využívá velký počet cestujících a ne všichni to mají na pardubické hlavní nádraží blízko. Velká část našich zákazníků přijede přípojným vlakem nebo se dopraví na hlavní pardubické nádraží městskou dopravou. Těm, kteří se k vlaku z nějakých důvodů potřebují dopravit autem a během dne ho tu nechat zaparkované, nově nabízíme celkem osmnáct vyhrazených parkovacích míst v západní části přednádražního prostoru,“ vysvětluje Michal Štěpán, člen představenstva ČD odpovědný za osobní dopravu, a doplňuje:„Pardubice mají výborné železniční spojení. Pokud cestující zvolí k cestě vlak, často oproti jízdě autem ušetří desítky minut. Další čas teď bezpochyby uspoří díky rezervovanému místu na parkovišti.“

Další rozšíření parkovacích míst České dráhy pro své zákazníky plánují po ukončení série jednání s pardubickým magistrátem o cílovém řešení rekonstrukce přednádražního prostoru.

Postup zakoupení rezervace a podmínky parkování na ČD Parkingu

Nabídka je k dispozici pouze v internetovém obchodě ČD na stránkách www.cd.cz/eshop. Zde si zákazníci zvolí nákup jízdního dokladu s výchozí stanicí Pardubice hl.n. Během nákupu jim bude nabídnuta možnost zakoupení rezervace jednoho parkovacího místa pro osobní vozidlo na parkovišti ČD Parking Pardubice hl.n. Zakoupení rezervace parkovacího místa se potvrdí zatržením příslušné nabídky.

Zákazník si vybere dobu rezervace 1 nebo 2 dny a zadá SPZ vozidla. Parkování začíná v 0:00 hod. prvního dne a končí v 03:00 hod. následujícího dne po dni skončení platnosti. Maximální doba rezervace parkovacího místa k jedné jízdence je 2 dny. Po potvrzení výběru a provedení platby obdrží jednodílný voucher ČD Parking ve formátu PDF. Voucher musí být vytisknutý na čistém nebarevném listu papíru formátu A4.

Předprodej je realizován pouze do vyčerpání kapacity kontingentu 18 parkovacích míst.

Po zaparkování na volném místě parkoviště ČD Parking zákazníci umístí voucher viditelně za přední sklo vozidla.

Voucher je vystaven na konkrétní dny a na konkrétní SPZ vozidla. Při využití vozidla s jinou SPZ je nutné nahlásit tuto skutečnost u pokladní přepážky ČD č. 2 – komplexní odbavení, a to ještě před nastoupením do vlaku. Pokladník provede úřední opravu SPZ. Opravený voucher umístíte viditelně za přední sklo vozidla.

Na parkovišti ČD Parking Pardubice hl.n. mají zákazníci povinnost dodržovat provozní řád.

Cenový tarif

1 den – 0 Kč
2 dny – 0 Kč k mezinárodní jízdence / 50 Kč k vnitrostátní jízdence

Parkoviště pro cestující s vouchery ČD Parking je umístěné v západní části přednádražního prostoru poblíž restaurace La Rocket (přesné GPS souřadnice jsou 50°1’57,448" sev. šířky a 15°45’18,601" vých. délky). Provoz parkoviště je zajištěn 24 hodin denně.

Podrobnosti o službě ČD Parking jsou k dispozici na webu www.cd.cz/cdparking.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…