ČD uzavřely smlouvu až na 11 elektrických jednotek RegioPanter

17.02.2015 19:34

České dráhy uzavřely se společností Škoda Vagonka, a.s., rámcový kontrakt na dodávku až 11 elektrických dvouvozových jednotek z rodiny RegioPanter řady 650. Hodnota kontraktu je 1,2 miliardy Kč. Platnost rámcového kontraktu je 48 měsíců.

ČD uzavřely smlouvu až na 11 elektrických jednotek RegioPanter
Foto: Škoda Transportation
Popisek: Vlak RegioPanter

Moderní elektrické jednotky RegioPanter řady 650 jsou dvousystémové vlaky vhodné pro provoz prakticky na všech elektrifikovaných tratích v České republice. Cestujícím nabízejí komfortní, světlý a klimatizovaný interiér s oddílem 1. a 2. třídy. K dispozici jsou elektrické zásuvky 230 V 50 Hz pro napájení drobné elektroniky cestujících, jako jsou mobilní telefony, notebooky, iPady a další. Jednotky jsou vybaveny pro provoz Wi-Fi připojení k internetu.

Nízkopodlažní řešení umožňuje snadný nástup a výstup osobám se sníženou schopností pohybu a orientace, jako jsou senioři, malé děti, cestující s kočárky nebo vozíčkáři. Souprava je vybavena moderním WC s uzavřeným systémem, které je přístupné pro imobilní cestující. V elektrických jednotkách RegioPanter jsou také vyhrazená místa pro přepravu jízdních kol, kočárků a dalších objemných zavazadel. O průběhu cesty, trase a následných zastávkách informuje cestující moderní opticko-akustický systém, který využívá i LCD displeje.

Kapacita soupravy je 147 míst k sezení, z toho 9 míst v 1. třídě. Cestující mají k dispozici i další sklopné sedačky. Jednotky řady 650 z rodiny RegioPanter jsou 53 metrů dlouhé, mají hmotnost 103 tun, výkon 1 360 kW a maximální rychlost 160 km/h.

První dvě soupravy z rámcového kontraktu by mohly jezdit na lince Ostrava – Mošnov, Ostrava Airport v Moravskoslezském kraji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…