ČEPS: Reakce na článek serveru Neovlivni.cz „Byznys ministra financí sponzorují státní firmy“

19.04.2015 11:58

ČEPS, a.s. se ohrazuje proti nařčení serveru Neovlivni.cz, že sponzoruje soukromý byznys ministra financí Andreje Babiše.

ČEPS: Reakce na článek serveru Neovlivni.cz „Byznys ministra financí sponzorují státní firmy“
Foto: red
Popisek: ČEPS, a.s.

Objem inzerce realizované v roce 2014 a 2013 u vydavatelství MAFRA byl v porovnání s jinými, zejména oborově specializovanými médii zanedbatelný – tvořil jen okolo 3 % z celkové investované sumy (na konference pořádané tímto vydavatelským domem nepřipadá ani 1 % z celkové sumy určené na tyto typy akcí).

Spolupráce se zmíněnou značkou probíhá dlouhodobě. Začala ještě před rokem 2013, tedy nikoliv až v okamžiku, kdy se Andrej Babiš stal majitelem vydavatelství. Snahou autorů článku však očividně nebylo upozornit na všechna fakta, ale vybrat pouze ta, která zapadají do jejich předem nastaveného scénáře.

Jak bylo uvedeno i v odpovědi pro Jana Čiháka ze serveru Neovlivni.cz, ČEPS bývá během roku standardně partnerem několika odborných konferencí. Takové akce jsou nejen v zájmu společnosti, ale účast na nich je rovněž i jejím úkolem. ČEPS, a.s. proto bude na akcích podobného typu participovat i nadále. Bez ohledu na to, kdo podobné akce pořádá, nebo zda za ně společnost někdo kritizuje.

Server se také mýlí, když řadí ČEPS, a.s. ke státním podnikům (těmi jsou např. Česká pošta, Státní tiskárna cenin a další). Společnost ČEPS není zřízená státem na základě Zákona o státním podniku. Jedná se o akciovou společnost, jejímž jediným akcionářem je (v současné chvíli) stát. Správu majetkového podílu vykonává Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

22:03 České dráhy: Parní víkend v Lužné u Rakovníka nabídne přehlídku lokomotiv na točně, zvláštní vlaky i nový pivní speciál

V sobotu a neděli 11. a 12. května se mohou fanoušci železniční historie vypravit do železničního mu…