ČEZ: Bambiriádu letos na severu Moravy nahradí BAMBIFEST

20.05.2015 10:07

V záplavě informací z nízkoprahových klubů, domů na půli cesty nebo dětských domovů a pasťáků si už „běžný čtenář“ možná ani nevybaví, že existují neziskovky, jež se snaží vyplnit volný čas dětem, které „žádný problém nemají“. A že to není jen Skaut, ale i mnoho dalších. Desítky takových organizací se představí v pátek a v sobotu v Ostravě, Krnově a Českém Těšíně na prvním ročníku BAMBIFESTu. BAMBIFEST nabídne ochutnávku dětského dobrodružství i pozvánky na tábory.

ČEZ: Bambiriádu letos na severu Moravy nahradí BAMBIFEST
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Se svým počítačem ani tabletem nikdy nezažiješ takové dobrodružství jako s námi. Tak by se dal charakterizovat vzkaz desítek neziskovek, které v pátek 22. a v sobotu 23. května představí své aktivity pro děti na prvním ročníku BAMBIFESTU v Ostravě, Krnově a Českém Těšíně. Pořadatelé z Rady dětí a mládeže Moravskoslezského kraje (RADAMOK) chystají ukázky činnosti jednotlivých oddílů i netradiční aktivity, například vodácké hry, jízdu na koni nebo lukostřelbu. BAMBIFEST i další letošní aktivity Radamoku podpořila Nadace ČEZ částkou 80 tisíc korun.

„Díky daru Nadace ČEZ jsme mohli pořídit například stánky a další vybavení, které je pro pořádání takovýchto akcí nezbytné. Kdybychom si vše měli pronajímat za komerční ceny, tak bychom se nedoplatili,“ vysvětlil předseda Radamoku Jan Dudek. Po skončení Bambifestu bude vybavení celoročně využívat RADAMOK i jeho členská sdružení.

Ostrava: táboření, vodáci i mažoretky

Program ostravského BAMBIFESTU bude probíhat v pátek i v sobotu od 9 do 18 hodin na loukách u Koliby v Bělském lese. Děti se mohou těšit na ukázky táboření, střelbu ze vzduchovky nebo uzlování, na pódiu se představí například mažoretky, moderní gymnastky, judisté i malí hasiči. „Své aktivity představí více než 20 organizací. Děti se mohou podívat, co všechno se dá v Ostravě po škole a o víkendech dělat, a třeba se do některého oddílu od září přihlásí,“ řekl člen štábu Vladimír Peter.

Krnov: hasiči budou slaňovat z radnice

Prezentaci krnovských neziskovek, která bude probíhat pod taktovkou Střediska volného času Méďa Krnov, oživí nejen místní rockové kapely a cimbálovka, ale také hasiči, kteří budou slaňovat z věže krnovské radnice. Připravují se ukázky orientačního běhu, hry na djembe, škola pantomimy nebo slackline. Program poběží v pátek od 9 do 17 hodin a v sobotu od 10 do 17 hodin na Hlavním náměstí.

Český Těšín: soutěže a hudba

V Českém Těšíně bude program probíhat jen v sobotu (9 do 18 hodin na náměstí ČSA), ale o to intenzivněji. Kromě soutěží chystá turistický oddíl Svišti jako hlavní pořadatel například revivalový koncert Michala Davida, show Železného Zekona nebo vystoupení finalistky soutěže Hlas ČeskoSlovenska Veroniky Vrublové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…