ČEZ: Další odběratelé tepla v Jirkově se dočkají snížení ceny

26.09.2014 8:51

S příznivou zprávou přichází ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ za částí obyvatel Jirkova. Převzetím technologií a doprovodného majetku od společnosti Uniservis - Reality může totiž sjednotit ve městě cenu za teplo, a tím snížit výdaje svým novým odběratelům. V praxi to znamená, že odkupem teplárenských aktivit od původního distributora, který dosud obhospodařoval sekundární sítě, sníží cenu tepla o pět procent.

ČEZ: Další odběratelé tepla v Jirkově se dočkají snížení ceny
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Doposud byly ceny tepelné energie od společnosti Uniservis vyšší než ceny ČEZ Teplárenské v okolních jirkovských lokalitách. Převzetím sekundárních sítí snížíme režijní náklady a tím ceny tepla v dané lokalitě. Odkup společnosti Uniservis je přitom logickým krokem, kterým naplňujeme jeden z našich strategických cílů, jímž je získání plné kontroly nad distribucí až ke koncovým odběratelům. Prvořadým úkolem ČEZ Teplárenské totiž vždy bylo, a stále také je, zefektivnění a zajištění dlouhodobě stabilních dodávek tepla. Odstranění mezičlánků v jeho distribuci je přitom logickým krokem, jak toho dosáhnout,“ říká Petr Hodek, obchodní ředitel ČEZ Teplárenské.

Technologie a doprovodný majetek společnosti Uniservis - Reality převzala ČEZ Teplárenská s platností od 1. září. Nově tak v Jirkově obhospodařuje pět výměníkových stanic a čtyři podružné kompaktní předávací stanice v obytných domech o celkovém instalovaném výkonu 10 MWt. Dále 1,79 km teplovodních rozvodů, centrální dispečink napojený na internet a celkem 54 odběrných míst s roční dodávkou zhruba ve výši 40 TJ.

Převzetím místních distribučních soustav, takzvaných sekundárních rozvodů, ČEZ Teplárenská zefektivňuje a hlavně zlevňuje dodávky tepla koncovým odběratelům. Konkrétně v Jirkově již 1. 1. 2011 získala do dlouhodobého pronájmu místní rozvodnou síť a technologii spravovanou do té doby společností Z-Real. Odběratelům se tak snížila cena za 1 GJ tepla o 10 procent. ČEZ Teplárenská je tak přesvědčena, že převzetím místního distributora lze snížit cenu za teplo i v jiných městech, a to nejen na Chomutovsku.

„Vedle Jirkova máme i další konkrétní případy, kde jsme převzali místní tepelnou soustavu a dokázali pak díky větší efektivitě snížit ceny tepla koncovým odběratelům. Nejbližším příkladem je město Klášterec nad Ohří, zde se nám podařilo snížit cenu o 6 %. Dalším je třeba východočeské Vrchlabí, kde jsme snížili cenu o 5,5 %. Reálné příklady tak mohou být pro ostatní dobrou inspirací, že to opravdu jde k oboustranné spokojenosti,“ uzavřel Petr Hodek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…