ČEZ Distribuce spouští oznamování odstávek a poruch e-mailem a SMS

30.03.2018 18:41

Dalším krokem ke zlepšení obsluhy klientů ČEZ Distribuce je oznamování plánovaných odstávek na e-mail, nebo poruch formou SMS na klientem zadané telefonní číslo. Jediné co pro to klienti musí udělat, je se zaregistrovat. Tato služba je zcela zdarma a je určena všem, kteří odebírají elektřinu na distribučním území společnosti ČEZ Distribuce.

ČEZ Distribuce spouští oznamování odstávek a poruch e-mailem a SMS
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Dosud jsme odstávky oznamovali dle energetického zákona patnáct dní předem způsobem v místě obvyklým, tedy například vylepováním plakátů či na našich webových stránkách. Věřím, že nový způsob nejen zkvalitní naše služby, ale také usnadní život všem našim klientům, ať již z řad domácností či podnikatelů,“ říká Radim Černý, člen představenstva ČEZ Distribuce.

Pro každé odběrné místo zvlášť lze sjednat jednu e-mailovou adresu pro oznamování plánované odstávky nebo jejího zrušení (storna) a jedno telefonní číslo pro oznamování předpokládané doby obnovení dodávky elektřiny po zjištěné poruše.

Možnosti sjednání služby jsou dvě, a to prostřednictvím registrovaného přístupu v Distribučním portálu nebo prostřednictvím veřejné webové samoobslužné aplikace ZDE. Zde je nutné znát své zákaznické číslo (pro ověření je možnost zdarma zavolat na klientskou linku 800 850 860 nebo zaslat e-mail ZDE). Klienti z řad domácností vyplní datum narození, podnikatelé IČO a dále pak číslo elektroměru nebo číslo odběrného místa nebo EAN. Povinné je uvést e-mail, na který přijde potvrzení o nastavení služby.

Veškeré informace naleznete ZDE

V případě poruch způsobených klimatickými jevy (zvýšená poruchovost či kalamitní situace) nejsou z důvodu neustálého vývoje situace a možného přetížení sítě operátorů SMS distributorem zasílány. Informace o poruchách jsou průběžně zveřejňované na internetových stránkách ZDE a komunikovány prostřednictvím dalších komunikačních kanálů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…