ČEZ: Do Chomutova se vrací finále energetické soutěže O liščí ohon

13.06.2014 11:52

Chomutov – Finále celostátní soutěže středních škol s názvem Co víš o energetice, aneb Hra o liščí ohon proběhne ve středu 18. června v chomutovském městském divadle. Kromě domácího želízka v ohni v podobě družstva gymnazistů se o prvenství utkají ještě třídní družstva ze středních škol z Prahy, Plzně, Ivančic a Přeštic. Začátek klání je v 10 hodin.

ČEZ: Do Chomutova se vrací finále energetické soutěže O liščí ohon
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Soutěž má podobu komponovaného pořadu, během něhož si všichni ověří své vědomosti z fyziky a dalších technických oborů, ale také jak jsou na tom s fyzickou kondicí i psychickou odolností. „Je to vlastně taková malá prověrka vědomostí, vlastností a schopností, které potřebuje ke své odpovědné práci operátor jaderného reaktoru,“ říká docent Jaroslav Zeman z Katedry jaderných reaktorů FJFI ČVUT, který bude jedním z porotců soutěže.

Součástí programu, uváděného populární televizní moderátorkou Šárkou Kubelkovou -Volemanovou, bude i hudební vystoupení Petra Ševčíka ze Superstar. Po vyhlášení vítězů a poražených se pak ještě všichni bez rozdílu vydají na exkurzi do Elektrárny Tušimice.

Soutěž je pravidelným pololetním vyvrcholením osvětového projektu „Energie – budoucnost lidstva, jenž je součástí vzdělávacího programu společnosti ČEZ. Od roku 2000 se na českých základních a středních školách uskutečnilo přes 4 800 besed, kterých se zúčastnilo téměř 185 tisíc chlapců a děvčat ve věku od 14 do 19 let.

Finále v chomutovském městském divadle se přitom za dobu existence soutěže bude konat již podruhé. V tom z 29. června 2006, které bylo jedenácté v pořadí, byli nejlepší právě místní borci ze Střední průmyslové školy Chomutov. Jim také připadlo na závěr právo a povinnost vyrobit trochu té elektřiny pomocí ebonitové tyče a liščího ohonu (viz foto v příloze).

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severní Čechy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…