ČEZ: EPPka slaví 1000 podpořených projektů v hodnotě 73,5 mil. korun

04.10.2018 17:11

Mobilní aplikace EPP – Pomáhej pohybem Skupiny ČEZ a Nadace ČEZ dosáhla dalšího milníku. Počet dobročinných projektů, které uživatelé během tří let její existence podpořili chůzí, během, cyklistikou a dalšími sporty, se na konci září významně zakulatil. S jejich pomocí rozdala nadace neziskovým organizacím 73,5 milionů korun.

ČEZ: EPPka slaví 1000 podpořených projektů v hodnotě 73,5 mil. korun
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Automobil pro hospice a další neziskové organizace, nákup vybavení do dětských domovů i zařízení pro seniory, nákup defibrilátorů nebo projekty na ochranu přírody Jizerských hor – jen zlomek z celkového počtu 1000 dobročinných projektů, kterým k jejich realizaci pomohli pohybem uživatelé aplikace EPP během její tříleté existence. Aby mohla Nadace ČEZ rozdělit mezi neziskové organizace 73,5 mil. korun, museli uživatelé EPPky nasportovat 3,8 mil. hodin a překonat celkovou vzdálenost 19,2 mil. km, což se rovná 480 oběhnutí zeměkoule.  Naplnění potřebného počtu bodů jednoho projektu v aplikaci si průměrně žádá 2 550 hodin pohybu.

„S přibývajícími hodinami, kilometry, energií a v důsledku toho i korunami pro dobročinné projekty se radost obdarovaných i nás, v nadaci, stále násobí. Děkuji zvlášť každému uživateli EPPky, že si při sportu nebo třeba na výletě zapne právě naši aplikaci a pomáhá pohybem,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Od ledna do dnešního dne používalo aplikaci EPP a tím i pomohlo dobré věci více jak 105 000 unikátních uživatelů. Od 1. května 2015 přidělilo body za svou pohybovou aktivitu 391 585 lidí. Nejvíce bodů pro dobročinné projekty bylo v aplikaci podpořeno chůzí, během, cyklistikou a turistikou

„Velice si vážím všech malých i velkých sportovců, kteří se rozhodli svůj pohyb převést i na dobrý skutek. I díky podpoře ze strany Nadace ČEZ jsme za poslední čtyři roky pomohli s obnovou návštěvnické infrastruktury v Jizerských horách, záchranou vysychajícího rašeliniště na Nové louce nebo výsadbou tisíců sazenic dubů, buků a jedlí, což vede k druhově rozmanitějším a tedy zdravějším lesům. Celkově jsme obdrželi již dvě stě tisíc korun na ochranu a obnovu přírody, ve které žijeme a kde řada lidí i sportuje, z čehož mám velikou radost,“ říká Ondřej Petrovský, ředitel Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody, kterou Nadace ČEZ podpořila za poslední roky již čtyřikrát.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…