ČEZ ESCO kupuje stoprocentní podíl ve společnosti KART

12.09.2017 15:18

ČEZ ESCO dále rozšiřuje své portfolio komplexních energetických služeb pro zákazníky z řad firem, samospráv a veřejných institucí. Společnost KART působí na trhu 25 let a mezi její zákazníky patří firmy a instituce vyžadující nejvyšší kvalitu služeb jako vědecká pracoviště, prestižní galerie nebo globální hotelové řetězce.

ČEZ ESCO kupuje stoprocentní podíl ve společnosti KART
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Akvizicí společnosti KART výrazně posilujeme naše kompetence v oboru technické správy budov. Ve spolupráci s našimi dalšími dcerami teď budeme schopni dodat veškeré služby spojené s tímto sektorem, od výstavby a uvedení do provozu až po následné provozování a dlouhodobou údržbu,“ říká člen představenstva ČEZ a ředitel divize obchod a strategie Pavel Cyrani. „Touto koupí zároveň získáváme téměř sto padesát odborníků, v naprosté většině techniků, kteří jsou schopni starat se o objekty vlastněné i těmi nejnáročnějšími klienty.“

Technická správa budov alias technický facility management zahrnuje denní údržbu, opravy a obsluhu, organizaci kontrol, revizí, auditů a všechny další nezbytné činnosti pro dosažení maximální provozuschopnosti technických zařízení budov, jako jsou elektrické a tepelné systémy, vzduchotechnika, klimatizace a další. Outsourcing technické správy budov přináší majiteli budovy zpravidla energetické úspory, výrazné snížení poruchovosti, nákladů na provoz a administrativu a umožňuje soustředit se na jeho hlavní činnost.

ČEZ ESCO získává stoprocentní podíl od zakladatelů a dosavadních majitelů společnosti, kteří se budou i nadále podílet na řízení a rozvoji firmy.

Mezi zákazníky KART patří například pražské hotely Hilton, Corinthia, Panorama; na údržbu náročné provozy se zaručenou stabilitou teploty a vlhkosti jako Národní galerie a Ústav molekulární genetiky Akademie věd ČR nebo prostory s vysokými nároky na bezpečnost jako Radio Free Europe. Mezi klienty ze sektoru administrativních budov patří například komplexy Enterprise a Delta.

„Společnost KART je výjimečná svým širokým portfoliem klientů. Poskytuje jak služby týkající se obecné správy budov, tak velmi specifických prostor, které vyžadují takřka hodinářskou péči a perfekcionismus,“ vysvětluje generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák. „Dosud jsme se věnovali technologickému facility managementu především v nemocnicích nebo v průmyslu, akvizicí KART rozšíříme naše kompetence i směrem k hotelům, administrativním budovám a dalším sektorům,“ doplňuje Petr Štulc, místopředseda představenstva, který má akvizice v ČEZ ESCO na starosti.

Společnost KART rovněž poskytuje technický dozor týkající se stavu a kvality zařízení při stavbách budov; zajišťuje poradenství u komplexních technologických zkoušek zařízení v budovách a provádí technologické audity, které hodnotí, zda byla budova navržena a postavena v souladu s využitím nejlepších technologií pro dosažení zdraví lidí, energetické efektivnosti, výběru vhodných materiálů, kvality vnitřního prostředí a environmentální udržitelnosti.

Počet objektů, které technici KART za 25 let tímto způsobem zkontrolovali, dosahuje několika stovek. Jde o divadla, fakultní nemocnice, výrobní haly pro náročné provozy, administrativní a obchodní centra, hotely i výzkumné ústavy (včetně například mezinárodního laserového centra ELI Beamlines v Dolních Břežanech).

ČEZ ESCO (Energy Service Company) je dceřiná společnost ČEZ, která komplexně pokrývá energetické potřeby firem, obcí a institucí všech velikostí, zajišťuje dodávky komodit, energetické audity a energetické poradenství, externí dodávky tepla a elektřiny, outsourcing provozu zákazníkových elektrických zařízení nebo výstavbu kogeneračních jednotek a instalaci fotovoltaických elektráren. Do ČEZ ESCO patří firmy AZ KLIMA, ČEZ Bytové domy, ČEZ Energetické služby, ČEZ Energo, ČEZ LDS, ČEZ Solární, Energocentrum Vítkovice, ENESA, EVČ a KART. Více ZDE

KART spol. s r. o. byla založena v roce 1992 a zabývá se komplexním zajištěním provozu a servisu technického vybavení budov. Dále dodává a instaluje vzduchotechnická, vytápěcí a chladicí zařízení, systémy měření a regulace nebo silnoproudé rozvody. Provádí také projekční činnosti a revize elektrických zařízení, tlakových nádob a kotelen. KART má zhruba 140 zaměstnanců a v posledních čtyřech letech dosahovala průměrných tržeb ve výši 125 milionů korun. Více ZDE

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…