ČEZ: Letos se v Bukovci narodilo 28 dětí, každému rodiče zasadili strom

20.10.2015 20:54

V Bukovci, nejvýchodnější obci České republiky, se letos narodilo 28 dětí, zhruba dvojnásobek oproti běžnému průměru. Obec se rozhodla tento mimořádný přírůstek oslavit výsadbou Aleje života, v níž má každé letos narozené dítě svůj strom.

ČEZ: Letos se v Bukovci narodilo 28 dětí, každému rodiče zasadili strom
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Sazenice třešní ptačích v úterý vysadili za asistence zahradníků rodiče a příbuzní dětí. Potřebných 95 tisíc korun obec získala od Nadace ČEZ, vysportovali ji uživatelé mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem.

Projekt Alej života má za cíl vytvářet vztah místních občanů k Bukovci a jeho okolní krajině prostřednictvím vysazení nového stromu s každým narozeným dítětem v obci. Její zastupitelé tak zároveň chtějí obnovovat původní dřeviny, které byly v průběhu let zejména v rámci výstavby in-line stezky vykáceny. „V minulých letech se nám podařilo vybudovat naučnou in-line fitness stezku s posilovacími stroji, vedoucí k lyžařskému areálu Kempaland a nově vzniklému odpočinkovému areálu s názvem Cestujeme po Evropě. V této souvislosti jsme ale byli bohužel nuceni vykácet značné množství zeleně, kterou se nyní podél stezky snažíme systematicky obnovovat,“ uvedla starostka obce Monika Czepczorová.

Zajímavý nápad propojení ekologické, estetické i komunální a rodinné stránky života ocenili uživatelé mobilní aplikace ČEZ EPP a svým pohybem podpořili projekt v nejvýchodnější obci České republiky během několika dní. Už první úterní výsadbu tak podpořil 95tisícový příspěvek Nadace ČEZ. „Obec Bukovec dlouhodobě vytváří vhodné zázemí a podmínky pro své aktivní občany a snaží se jim nabízet stále nové možnosti pro sportovní i kulturní vyžití. Ti společně s dalšími uživateli aplikace z řad činorodé veřejnosti teď podporu prostřednictvím zdravého pohybu oplatili zase jí,“ sdělila Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Prostřednictvím aplikace EPP Pomáhej pohybem lze vybraným projektům pomáhat hned několika druhy pohybu, například během, lyžováním nebo zdánlivě obyčejnou chůzí. Aplikace funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace ČEZ EPP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…