ČEZ: Místo společenských kontaktů se senioři účastní virtuálních prohlídek, nejstaršímu bylo 89 let

22.01.2021 16:09

Původně měly virtuální prohlídky vedené zkušenými průvodkyněmi a průvodci pomoci hlavně s výukou ve školách. Vzhledem k mimořádnému zájmu ale Infocentra elektráren společnosti ČEZ zdarma zpřístupnila unikátní virtuální exkurze i veřejnosti a dalším institucím, třeba domovům pro seniory. Právě zájem seniorů, kteří patří mezi skupiny s nejvíce omezenými kontakty, organizátory obzvlášť těší.

ČEZ: Místo společenských kontaktů se senioři účastní virtuálních prohlídek, nejstaršímu bylo 89 let
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Podívat se k turbíně vodní elektrárny, na dno jaderného reaktoru, nebo do chladicí věže. Takové možnosti nabízí virtuální exkurze do elektráren, které ČEZ odstartoval v listopadu loňského roku. Původně byly určeny školám, které tvoří část návštěvníků informačních center, případně vyráží do areálů. Od ledna ale stejný program bezplatně nabízí i veřejnosti a dalším institucím. Zájemcům o virtuální dobrodružství stačí jen počítač s nainstalovanou platformou Teams, registrace na jeden z termínů prohlídky a mohou se těšit do Temelína, ale také do Dukovan, Ledvic nebo za obnovitelnými zdroji energie na královéhradecký Hučák!

„Zájem o prohlídky z domovů pro seniory, které jsme v této nelehké době s nabídkou bezplatných on-line prohlídek cíleně oslovili, nás moc těší. V době omezených kontaktů jim formou virtuálního výletu do elektrárny můžeme nabídnout alespoň částečné rozptýlení a pomoci jim trávit volný čas smysluplně,“ vysvětluje administrátorka Infocentra Jaderné elektrárny Temelín Hana Marečková.

O virtuální výlet do nitra největšího českého energetického zdroje už projevily zájem domovy seniorů z nedaleké Hluboké, Vodňan, ale i třeba Hnojníku z opačného kouta České republiky. Velkou překážkou není ani nutnost práce s počítačem. Nejstaršímu virtuálnímu návštěvníkovi Temelína bylo 89 let!

„Možností, jak zpestřit dny našim klientům, není mnoho, obzvlášť teď v zimě. Zvládáme online konference, online školení, online porady. Proto nás nabídka ze strany ČEZu zaujala a virtuální prohlídka jaderné elektrárny Temelín velmi potěšila,“ doplňuje Hana Fojtová, sociální pracovnice z Charitního domu pro seniory v Hnojníku.

Zatím průvodkyně a průvodci infocenter zvládli 50 hodin prohlídek pro školy a dalších 12 pro veřejnost. On-line exkurze už absolvovalo více než tři tisíce energetických nadšenců. Samotný Temelín si virtuálně prošlo už více než tisíc lidí.

„Vzhledem k současnému nedostatku volnočasových možností jsme byli optimisté, skutečnost ale překonala veškerá naše očekávání. Většina lednových termínů byla rychle obsazená a museli jsme přidávat další. Věříme, že nevšední virtuální zážitek je tou nejlepší pozvánkou k živé návštěvě a po otevření infocenter u nás zájemce o energetiku rádi znovu uvítáme osobně,“ ukazuje Kateřina Bartůšková, že i v těžké době se rodí originální řešení. Možnost virtuálních prohlídek by proto v určité podobě zůstala zachována i po opětovném otevření bran infocenter.

Termíny virtuálních prohlídek jaderné elektrárny Temelín a dalších provozů pro veřejnost: (pozn. aktuální nabídku najdete v registračních formulářích ZDE)

tabulka

tabulka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…