ČEZ: Nově měří teplotu zaměstnancům v Dukovanech automaticky

08.04.2021 10:06

Absolvování automatického měření teploty pomocí čtyř nově instalovaných speciálních teploměrů je od dubna jednou z nutných podmínek pro vstup do střeženého prostoru Jaderné elektrárny Dukovany. Energetici tak pokračují v dalším posilování proticovidových opatření.

ČEZ: Nově měří teplotu zaměstnancům v Dukovanech automaticky
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Obě jaderné elektrárny Dukovany a Temelín jsou součástí kritické infrastruktury, proto jsme s ochrannými opatření téměř vždy v předstihu a nad rámec běžných standardů,“ zdůraznil Bohdan Zronek, člen představenstva ČEZ a ředitel divize jaderná energetika. Tomu odpovídají i přijatá ochranná opatření v souvislosti s nemocí COVID-19. Kromě preventivního testování zaměstnanců je to například práce z domova, povinnost nošení roušek, komunikace prostřednictvím on-line prostředků nebo třeba režimová opatření v jídelnách nebo autobusech.

Anketa

Uspěl Jan Blatný ve funkci ministra?

26%
74%
hlasovalo: 3578 lidí

Nový způsob měření tělesné teploty zabere jen pár sekund a nahradí dosavadní způsob měření, které prováděli pracovníci ostrahy. Vše přitom probíhá rychle a jednoduše. Bez ověření vyhovující teploty neumožní systém ostrahy pokračovat ve fyzické kontrole osob a vstupu do elektrárny. „Limitní hodnotu jsme nastavili na 37,4 °C. Při jejím překročení je vstup pracovníka zamezen. S odstupem času musí měření opakovat,“ sdělil Roman Havlín, ředitel jaderné elektrárny Dukovany.

Konkrétní hodnotu teploty pracovníci fyzické ochrany neuvidí. Obdrží jen informaci, že došlo k překročení referenční teploty. „Nový systém přináší zrychlení celého procesu fyzické kontroly při příchodu do práce a díky tomu nebude docházet ke tvoření front. Pracovníky ostrahy, kteří teplotu dosud měřili, využijeme při fyzické kontrole osob vstupujících do areálu v ranní špičce,“ dodává Havlín.

Proti šíření nemoci pomáhá také testování pracovníků elektrárny i dodavatelů, které energetici provádí ve spolupráci s dodavatelem zdravotnických služeb přímo u vchodu do elektrárny, a touž od listopadu. Týdně zde zdravotníci provedou přes 2 500 testů. Výsledek se pracovníci dozví do 15 minut z obdržené SMS. Počet osob, u kterých testování odhalí nemoc COVID-19 je výrazně pod 1 %.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …