ČEZ: Novým ředitelem Elektrárny Dětmarovice je Martin Hančar

03.02.2020 22:01

Novým generálním ředitelem Elektrárny Dětmarovice se v lednu stal Martin Hančar, který v posledních letech šéfoval polské elektrárně CEZ Skawina nedaleko Krakova. Na pozici ředitele největší černouhelné elektrárny v Česku nahradil Vlastimíra Kontrika, který odešel do důchodu.

ČEZ: Novým ředitelem Elektrárny Dětmarovice je Martin Hančar
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Martin Hančar vystudoval elektroenergetiku na Vysokém učení technickém v Brně, od roku 1991 až dosud působí s šestiletou pauzou ve Skupině ČEZ. Prostředí Elektrárny Dětmarovice zná, pracoval tam v letech 1991–2002.

V posledních deseti letech vedl elektrárnu CEZ Skawina, která stejně jako ta dětmarovická spaluje černé uhlí a vyrábí z něj elektřinu a teplo, kterým zásobuje město Skawina a jihozápadní část Krakova.

„Dá se říct, že je o návrat domů, takže na práci v Elektrárně Dětmarovice se moc těším. Navíc můžu navázat na výbornou práci Vlastimíra Kontrika, za jehož ředitelování prošla elektrárna výraznou modernizací a nyní splňuje všechny ekologické limity, které začnou v Evropské unii platit až v roce 2021,“ řekl nový ředitel.

Martin Hančar (57 let) je ženatý a má dvě děti. Ve volném čase se věnuje rodině, mezi jeho největší koníčky patří cestování a sport, zvláště lyžování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

22:04 Ombudsman: Zástupce radí českým turistům, jak se vyhnout nepříjemnostem na mexických letištích

Chystáte se na dovolenou do Mexika? Pokud ano, čtěte pozorně. Poradíme vám, jak předejít tomu, aby v…