ČEZ: Obce mohou žádat o grant pro podzimní výsadbu alejí

17.07.2015 8:56

Začátkem července odstartovalo druhé kolo grantového řízení Nadace ČEZ Stromy, ve kterém mohou obce či městské části žádat o finanční pomoc na výsadbu stromů a alejí. Stačí vyplnit jednoduchý formulář na www.nadacecez.cz , finanční spoluúčast žadatele není nutná. Grant je otevřený do 31. července.

ČEZ: Obce mohou žádat o grant pro podzimní výsadbu alejí
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Podpora výsadby alejí má neuvěřitelný ohlas. Hlásí se nám desítky obcí a měst s nápady na obnovu alejí v místech, kde dříve historicky existovaly, ale postupně bohužel vymizely,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Za 5 let zatím 212 stromořadí

Nadace ČEZ už pátým rokem podporuje jak vznik nových stromořadí, tak i obnovu zanedbané zeleně v místech, kde dříve aleje existovaly, ale postupem času zpustly či zcela vymizely. Doteď města a obce z poskytnutých grantů obnovily či nově vysadily 212 stromořadí, ve východočeském regionu vyrostlo 10 nových alejí. Například ve Dvoře Králové nad Labem mají vysazené stromořadí v ulici 28. října. Celkem padesát lip a téměř dvanáct set kusů keřů vysadili pracovníci města mezi vozovkou a chodníky, a vytvořili tak novou alej lemující královédvorskou dopravní tepnu. Dvě nová stromořadí mají i v Anenské Studánce či ve Svitavách.

Maximální výše příspěvku od Nadace ČEZ je 150 tisíc korun. Každá obec může v grantovém řízení Oranžové stromy podat pouze jednu žádost o nadační příspěvek za rok. Datum, respektive pořadí zaslání žádosti rozhodování dárce neovlivní. Stejně jako v loňském roce zapojí Nadace do rozhodování o obdarovaných i své patrony z řad známých osobností.

Nové stromořadí v Anenské Studánce

Místo tištěné faktury peníze na stromy

Skupina ČEZ se rozhodla motivovat co nejvíce svých zákazníků, aby si nechali zasílat namísto klasické tištěné faktury elektronické vyúčtování. Peníze za tisk a poštovné, které díky těmto zákazníkům ušetří, společnost věnuje prostřednictvím Nadace ČEZ na výsadbu alejí v celé České republice. Cílem je zjednodušit život zákazníkům, a díky přechodu k elektronické formě fakturace šetřit společně s nimi životní prostředí. Peníze, které jí zákazníci takto pomohou ušetřit, věnuje v plné výši na ozelenění české krajiny.

Veškeré potřebné informace o grantovém řízení Stromy, pravidla i formuláře najdete na stránkách Nadace ČEZ ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…