ČEZ: Pavel Cyrani a Michaela Chaloupková potvrzeni jako členové představenstva

22.05.2015 13:31

Dozorčí rada ČEZ, a.s., na svém dnešním zasedání zvolila členy představenstva Pavla Cyraniho a Michaelu Chaloupkovou i na další čtyřleté funkční období od října tohoto roku.

ČEZ: Pavel Cyrani a Michaela Chaloupková potvrzeni jako členové představenstva
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„S blížícím se koncem původního mandátu obou vrcholových manažerů tak dala společnost najevo, že s nimi počítá i do budoucna. Díky tomu bude zachována kontinuita v klíčových oblastech řízení firmy“, vysvětlil předseda dozorčí rady prof. Václav Pačes.

Pavel Cyrani stál u zrodu strategie Skupiny ČEZ, která se více zaměřuje na „novou“ energetiku. Aktivně se podílel také na klíčových úspěšných transakcích posledních let: např. dohoda o narovnání s Evropskou komisí, výhodný prodej elektrárny Chvaletice nebo uzavření historického kontraktu na dodávku uhlí pro elektrárnu Počerady v hodnotě 200 mld. Kč. P. Cyrani je uznávaným odborníkem na energetiku, pravidelně vystupuje na konferencích k zásadním tématům energetiky v ČR i Evropě, je členem představenstva mezinárodní organizace Eureletric, členem poradního sboru International Energy Agency a členem expertního týmu pro energetiku Svazu průmyslu a dopravy.

Michaela Chaloupková je jednou z předních českých manažerek, pravidelně se umísťuje v žebříčku TOP 25 žen českého byznysu. Aktivně se angažuje v oblasti společenské odpovědnosti a udržitelného  podnikání (Company Social Responsibilty), je CSR leaderem Skupiny ČEZ. I díky její aktivní činnosti stanul ČEZ na stupních vítězů v soutěži TOP odpovědná velká firma za rok 2014. Ve svěřené odborné oblasti se zasloužila zejména o zavedení jednotného centralizovaného nákupu ve Skupině ČEZ (úspory 30 mld. Kč jen za posledních 6 let) a prosazování principů diverzity a flexibility do firemních strategií a procesů. 

reklama

autor: tisk.cirkev.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…