ČEZ: Poříčskou elektrárnu si vloni prohlédlo přes tisíc návštěvníků

15.01.2020 22:11

Trvalý zájem o exkurze je i v trutnovské elektrárně Skupiny ČEZ – Trutnov Poříčí. V loňském roce si elektrárenský provoz prohlédlo 1 132 lidí, z toho převážná část byli žáci základních a středních škol.

ČEZ: Poříčskou elektrárnu si vloni prohlédlo přes tisíc návštěvníků
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Elektrárna Poříčí je umístěna v malebné krajině Trutnovska, na úpatí nejvyšších českých hor Krkonoš, na východním okraji města Trutnova. Je významným dodavatelem elektrické a tepelné energie spolu s vedlejšími energetickými produkty. V průběhu exkurze má každý možnost shlédnout technologii výroby energie spalováním uhlí a biomasy v moderních fluidních kotlích.

Zájemcům na zvídavé dotazy odpovídají přímo na místě odborníci z elektrárny, kteří provozem provázejí.

Zpřístupnění elektráren je důležitou součástí vzdělávacího programu Skupiny ČEZ. Technické obory se opět stávají populárními i mezi studenty. A jsme rádi, že roste počet zájemců, kteří si chtějí elektrárnu prohlédnout. Někteří z nich se v budoucnosti stanou odborníky a budou sami pracovat v energetických oborech.

Skupina ČEZ podporuje technické vzdělávání již od roku 1992. V rámci svého vzdělávacího programu Svět energie připravuje studijní materiály pro všechny typy škol, zapojuje své odborníky do výuky na vysokých školách, či vzdělává středoškolské učitele jak zajímavě a poutavě učit fyziku. ČEZ také aktivně spolupracuje se středními a vysokými technickými školami při zvyšování kvality výuky a navazuje spolupráci s budoucími techniky ještě v době studia.

Elektrárna je umístěna v malebné krajině Trutnovska, na úpatí nejvyšších českých hor Krkonoš, na východním okraji města Trutnova. Do provozu byla uvedena v roce 1957. Elektrárna Poříčí zásobuje teplem město Trutnov a značnou část jeho okolí.  ČEZ Teplárenská, a. s., provozní jednotka Poříčí zastřešuje ve východních Čechách dodávkami tepla oblast Trutnovska. Tedy Trutnov, Poříčí, Úpici, Radvanice, Mladé Buky, Kalnou vodu, Svobodu nad Úpou, Lhotu, Bohuslavice, Suchovršice, Janské Lázně a Maršov.  Z pohledu výroby elektřiny patří Elektrárna Poříčí  k tzv. systémovým elektrárnám. Díky svému umístění sehrává důležitou roli při udržování dobrých napěťových poměrů v severovýchodních Čechách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…