ČEZ: Průvan v šatníku podpořil Farní charitu v Týně nad Vltavou

20.06.2020 10:51

Konec nouzového stavu a blížící se návrat k normálnímu životu po době koronavirové nastartovaly i možnost konání jiných dobrých skutků než jen ty v souvislosti pandemií. Skupina ČEZ tak může napříč celou republikou provést odložený „Průvan v šatníku“ a také dobrovolnické dny.

ČEZ: Průvan v šatníku podpořil Farní charitu v Týně nad Vltavou
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Zatímco k naplnění „Času pro dobrou věc“ dojde až po prázdninových měsících, „Průvany“ startují už nyní. Například v Jihočeském kraji temelínští zaměstnanci pro charitu nashromáždili téměř 160 kilo oblečení, bot a doplňků.

Nejen obnošené, ale i zcela nové dětské, pánské a dámské oblečení, obuv nebo kabelky přinášeli do práce zaměstnanci elektrárny Temelína, aby vzápětí putovalo k Farní charitě v Týně nad Vltavou. Ta věci přetřídí a poskytne těm, kteří je potřebují.
Letošní čtvrtý ročník proběhl kvůli předchozí pandemii s menším zpožděním. I tak ale celorepublikově putovaly od energetiků na charitu stovky kilogramů oblečení. „Za tři roky se podařilo nashromáždit a různým charitativním organizacím předat bezmála 6 tun potřebných věcí. Šlo přitom nejen o různé ošacení, boty či kabelky, ale například také o bižuterii, kuchyňské potřeby a drobné elektrospotřebiče,“ uvedla koordinátorka akce Lenka Mikulková z útvaru udržitelného rozvoje Skupiny ČEZ.

Charitativní Průvan v šatníku probíhá kromě temelínské jaderné elektrárny i v Praze, Dukovanech, Temelíně, Plzni, Ostravě, Zábřehu, Hradci Králové a Děčíně, tedy v centrálních místech regionů, v nichž Skupina ČEZ působí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…