ČEZ: Rekordní červenec temelínského infocentra

08.08.2015 14:01

Rekordní počet 5 102 návštěvníků přijelo první prázdninový měsíc na Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín. Dosud nejvyšší červencovou návštěvnost zaznamenalo temelínské infocentrum v roce 2013, a to 4 767 lidí. Od začátku roku si infocentrum elektrárny prohlédlo 19 796 lidí.

ČEZ: Rekordní červenec temelínského infocentra
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Prázdninová návštěvnost je specifická tím, že jejím základem jsou turisté, kteří tráví své dovolené v jižních Čechách. Mimo letní prázdniny tvoří základ návštěvníků elektrárny Temelín žáci základních a studenti středních a vysokých škol. „Další významnou skupinou našich letních návštěvníků jsou cyklisté. Ti k nám odbočí především z povltavské cyklostezky mezi Hlubokou a Týnem nad Vltavou. V červenci jich bylo kolem pěti stovek, tedy každý desátý návštěvník přijede na kole,“ upřesňuje vedoucí infocentra Jana Gribbinová.

K rekordní červencové návštěvnosti přispěl i 6. Den otevřených dveří JE Temelín, který na elektrárnu přivedl 940 lidí. Zájem o informace z jaderné energetiky a Temelína pokračuje i u návštěvníků ze zahraniční. Těch za prvních sedm měsíců přijelo již 1 362, tedy o tři stovky více než za stejné období loni.

Cyklistický závod a první mezinárodní svatba

V srpnu bude v temelínském infocentrum nejrušněji patrně tuto sobotu. Přibližně 200 aktivních účastníků očekávají organizátoři na startu prvního ročníku cyklistické Velké ceny Temelína, která je součástí letošního seriálu Jihočeské amatérské ligy v silniční cyklistice. Od 10 hodin bude závodit mládež a v poledne se na trať 40, resp. 100 kilometrů vydají dospělí cyklisté. „A ve tři hodiny odpoledne, tedy v době kdy cyklisté budou bojovat na trati, se na ostrůvku pod zámečkem Vysoký Hrádek uskuteční historicky první mezinárodní svatba. Své ano si řeknou Chih-Ting Yu z Tchajwanu a Jiří Koubek z obce Temelín. Letos to bude sedmá svatba pod chladicími věžemi Temelína a celkově již 74,“ říká Marek Sviták, tiskový mluvčí elektrárny Temelín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…