ČEZ: Rodiny zaměstnanců ČEZ strávily dobrovolnický den v Toulcově dvoře

18.09.2018 17:11

Rodinný den pro dobrou věc, jedna z etap firemního dobrovolnictví Skupiny ČEZ, proběhl opět po roce ve Středisku ekologické výchovy Toulcův dvůr v Praze – Hostivaři.

ČEZ: Rodiny zaměstnanců ČEZ strávily dobrovolnický den v Toulcově dvoře
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Úklidu zahrady, štípání dříví či krmení zvířat se zúčastnilo 9 zaměstnanců a 23 jejich rodinných příslušníků.

Dobrovolníci z řad zaměstnanců Skupiny ČEZ v Praze měli opět možnost pomáhat společně se svými partnery a dětmi. Celkem 16 dospělých (z nich 9 zaměstnanců ČEZ) a 16 dětí tak přiložilo ruku k dílu v Toulcově Dvoře v Praze – Hostivaři. Na dvě skupiny dobrovolníků zde čekaly úkoly spojené s péčí o zvířata, sad a zahradu a údržbou keramické dílny.

„Firemním dobrovolnictvím i s účastí rodinných příslušníků naplňujeme naši strategii udržitelného rozvoje. V rámci jedné z priorit, být dobrým partnerem, usilujeme o navázání a udržení dobrých vztahů  s místními komunitami včetně neziskových organizací. Program v Toulcově dvoře rodiny baví, leccos nového se dozvědí a navíc se odehrává v hezkém prostředí,“ vysvětluje členka představenstva Skupiny ČEZ Michaela Chaloupková.

Rodinné dobrovolnické dny proběhly v Toulcově dvoře již loni a měly velký ohlas. „Program pro dobrovolníky připravujeme tak, aby u nás nejen odvedli kus práce, ale aby se spolu se svými dětmi při různých činnostech i pobavili a něco nového naučili“, říká koordinátorka za Toulcův dvůr Lenka Skoupá.

Zaměstnankyně Skupiny ČEZ Lucie Kubcová přijela za jednodenním farmařením se svým malým synem až z Teplic: „Během chvilky jsme byli se synkem převlečeni do oranžových triček a hned jsme se zapojili do skupiny u keramické pece, kde bylo práce pro všechny dobrovolníky až až. Pak jsme se rychle seznámili s Vaškem, koordinátorem a hlavním dirigentem dřevařského klání, které se odehrávalo kolem pece. Několik obrovských balíků palivového dřeva bylo třeba pokrátit motorovkou a my je dále štípali, odváželi a třídili dle potřeby,“ popisuje Lucie. Práce byla proložena ukázkou s výkladem k tvorbě na hrnčířském kruhu, což bylo vítaným zpestřením především pro děti. „Nakonec si děti na rozloučenou stloukly vlastní máslo, které i s podmáslím sluply jako malinu, a všichni jsme si zkusili dojení na umělém vemínku,“ doplňuje. Výlet do Prahy ještě se synem završili procházkou po Vyšehradě.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…