ČEZ: Rytíři vyměnili hokejky za horská kola, na Motor ale nestačili

19.06.2015 14:19

Hokejisté týmů Rytíři Kladno a ČEZ Motor České Budějovice zahodili hokejky a postavili se proti sobě na závodě horských kol ČEZ Bike Prague! Stejně jako na ledě nezapomněly oba týmy na vzájemné hecování, i když tentokráte v přátelském duchu. Uzavřely tak mezi sebou sázku: „Poražený tým pogratuluje vítězům v dresech protivníka a ještě je pozve na pivo.“ Oslabení Rytíři ale neměli na Motor šanci, a tak se Jihočeši radovali z vítězství.

ČEZ: Rytíři vyměnili hokejky za horská kola, na Motor ale nestačili
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Rytířům se už od začátku lepila smůla na paty. Významnou posilu týmu, vyhlášeného cyklistu Jakuba Strnada, skolila viróza. Daniela Kružíka pro změnu zradilo kolo, když mu během průjezdu brodem spadl řetěz. Kompletních 35 kilometrů tak z kladenských hokejistů zdolali jen Tomáš Redlich s Michalem Gutwaldem na 43. a 44. místě. I tak předvedli úctyhodný výkon, neboť na startu na začátku stálo téměř 700 závodníků!

Jihočeši sice už před startem sportovně přistoupili k vyškrtnutí času jednoho ze svých závodníků, aby vypárovali nemocného Strnada. To ovšem kvůli řetězovému defektu Kružíka ani nebylo potřeba. „K tomu není, co říct. Měl jsem deset kilometrů do cíle a jasný náskok nad Budějovicemi. Museli jsme přebrodit potok, a když jsem chtěl šlápnout, tak kouknu a řetěz na zemi. Jinak bych dojel s našima, celý závod jsme jeli společně,“ hlásil po závodě na klubovém Facebooku Rytířů nešťastný Daniel Kružík. „Honzo, já vím, ale občas je potřeba svést vinu na něco jiného. Zřejmě špatné kolo,“ utahoval si z něj spoluhráč Jan Dalecký.

Nejlépe ze všech hokejistů skončil favorit Motoru Lukáš Kříž na 25. místě. „Nečekal jsem to. Náš tým vystartoval až v řadách někde kolem čísel 480… Říkal jsem si, když se budu někde do čísla 300 a hlavně jestli vůbec dojedu, tak budu spokojený. Když se teď na to ale koukám zpětně, tak mě mrzí, že jsme nevystartovali víc vpředu, mohlo z toho být ještě lepší umístění,“ hodnotil svůj výkon.

Pro většinu hokejistů a také pro budějovického obránce to byla závodní biková premiéra. Jeho další dva spoluhráči Martin Záhora a Josef Mikyska se stejně jako on ještě vyšli do první stovky. Záhora dojel na 79. a Mikyska na 84. místě. Čtvrtý z Jihočechů, Dušan Žovinec, obsadil „až“ 154. místo. On jediný přitom celou trať znal, neboť závod absolvoval už před dvěma lety s hokejovou Spartou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

16:46 ÚOHS: SC Czech může posílit v oblasti kovodělného průmyslu

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil ve zjednodušeném řízení spojení soutěžitelů, v jehož dů…