ČEZ: Škola ve Velkém Březně prokoukla, děti teď koukají skrz nová okna

21.09.2013 15:31

Budova základní školy ve Velkém Březně prodělala kompletní výměnu oken a dveří. Díky celkem 72 novým výplním se škole sníží náklady na vytápění a ušetřené peníze za energie může investovat do zkvalitnění výuky dětí třeba pořízením učebních pomůcek. Výměna vyšla na 800 tisíc korun, z toho 300 tisíc korun uhradila Nadace ČEZ.

ČEZ: Škola ve Velkém Březně prokoukla, děti teď koukají skrz nová okna
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Původní okna, která zde byla od 30. let minulého století, již neodpovídala dnešním požadavkům na energetické úspory a navíc byla v tak havarijním stavu, že s některými šlo stěží manipulovat. S novými okny škola významně prokoukla a působí teď na děti přívětivějším dojmem.

O výměnu oken požádali sami učitelé, shánění prostředků a realizace se zhostila radnice. „Zvolili jsme levnější variantu a pořídili okna plastová. Původně jsem se obával, že se tím estetický dojem historické budovy trochu sníží, ale nakonec se nám odstín barvy oken podařilo trefit tak, že škola nyní vypadá opravdu pěkně,“ poznamenal starosta Velkého Března Michal Kulhánek.

„Ceníme si iniciativy učitelů a také radnice, že myslí na to, jak prostředí školy zlepšit. Sami si uvědomujeme důležitost úspory energií, neboť víme, co je za nimi úsilí. Těší nás, že za peníze, které teď škola na energiích ušetří, se pořídí třeba nové pomůcky,“ řekl Filip Secký, ředitel úseku ČEZ Distribuční služby, během slavnostního otevření nových oken.

Výměnu oken a dveří v budově ZŠ Velké Březno podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. Předkládané projekty se mohou týkat podpory dětí a mládeže, sportu, zdravotnictví, ale třeba i vzdělání, kultury a historie. Jednou z priorit je i podpora školních institucí všeho druhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…