ČEZ: Temelínský běh přilákal téměř stovku běžců

14.10.2019 16:26

Téměř sto běžců změřilo své síly na členité trati v zámeckém parku kolem Infocentra Jaderné elektrárny Temelín. Pro šest věkových kategorií připravili organizátoři druhého ročníku Temelínského běhu trasy od dvou set metrů do pěti kilometrů. V hlavní kategorii zvítězil Miroslav Kadlec z Kamenného Újezdu, který členitých pět kilometrů zdolal v čase 19:12,1 minuty.

ČEZ: Temelínský běh přilákal téměř stovku běžců
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V zámeckém parku vytýčili organizátoři z SK Čtyři Dvory tři členité okruhy o délce 200 metrů, 500 metrů a jeden kilometr. Nejkratší 200metrová trasa čekala na přípravku, naopak s třikrát si s kilometrovým okruhem si musely poradit ženy. Muži v hlavní kategorii běželi ještě o dva okruhy více, tedy pět kilometrů.

V kategorii starší přípravky mezi děvčaty zvítězila Lucie Paťhová z pořádajícího oddílu SK Čtyři Dvory. „Běžela jsem jeden kilometr a běželo se mi dobře, nejraději běhám v terénu. Nejhorší byl ten kopec na konci do cíle, ale ještě mi síly zbyly. Udělala jsem si tu osobák na kilometr,“ říká šťastná Lucka.

V hlavní kategorii nakonec zvítězil Miroslav Kadlec z Kamenného Újezdu, který ještě 200 metrů před cílem byl na 2. místě. Trasu 5 kilometrů zdolal v čase 19:12,1 minut. „Dnešní závod byl krásný a slunečný. Ve vlnitém terénu jsem se opravdu našel, byl to poměrně rychlý dynamický závod. Závěrečný finiš byl dramatický, v kopci jsem bojoval o první místo a to se podařilo,“ shrnul své pocity spokojený vítěz. Ten si vedle zlaté medaile a několika drobností odnesl i pravý med z temelínské včelnice.

„Jsem strašně rád, že jsme společně s Jadernou elektrárnou Temelín mohli uspořádat 2. ročník Temelínského běhu. Počasí nám naprosto přálo, trať v zámeckém parku je krásná. Vzpomněl jsem si opět na rok 2010, kdy jsme zde pořádali Mistrovství České republiky v přespolním běhu. Myslím si, že závod měl výbornou úroveň a účastníci odcházeli spokojení,“ shrnul za organizátory Pavel Novák, předseda Jihočeského krajského atletického svazu.

Za prvních devět měsíců letošního roku navštívilo Infocentrum Jaderné elektrárny Temelín přes 31 tisíc lidí. Zámeček Vysoký Hrádek, který poskytuje infocentru zázemí od roku 1997, již několik let patří mezi desítku nejnavštěvovanějších památek jižních Čech. Více informací najde ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

22:03 Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Ve středu 8. května se v Poslanecké sněmovně uskuteční tradiční Den otevřených dveří. U příležitosti…