ČEZ Teplárenská je připravena na topnou sezónu

19.09.2014 21:39

Doba teplých letních dní a dovolených také letos posloužila společnosti ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ k pravidelné údržbě a přípravě soustavy centrálního zásobování teplem na nadcházející topnou sezónu. Na Trutnovsku firma na opravy a kontroly zařízení vydala v rámci plánovaných letních odstávek přes půl milionu korun a díky těmto nezbytným letním odstávkám je připravena na nepřetržitý provoz ve zbytku roku.

ČEZ Teplárenská je připravena na topnou sezónu
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Provedli jsme standardní údržbu dle soupisu závad. Například na horkovodu Trutnov  byly opraveny  sekční armatury v ulici Na Lukách a Komenského.  Na parovodu Krkonoše byla opravena sekční armatura v areálu KRPA ve Svobodě nad Úpou, dále proběhla oprava kalníku v Mladých Bukách a oprava netěsností na odvodňovacích soupravách v lokalitě Nové Dvory a Mladé Buky,“ popisuje průběh letních opravných prací Radko Kutík, manažer provozní jednotky Poříčí ČEZ Teplárenská.

Kvůli pravidelné údržbě a kontrole byla od pátku 5. července 2014 od 22.00 do neděle 13. července 2014 přerušena dodávka tepla a teplé vody ze soustavy ČEZ Teplárenská v lokalitách napojených na zdroje Elektrárny Poříčí. Pro parní síť Janské lázně a pro Pivovar Trutnov byl však nepřetržitý provoz zajištěn záložními zdroji.

Prováděné kontroly a nutné opravy na zařízení, které nelze provést za provozu, jsou pokaždé pečlivě plánovány a koordinovány tak, aby byly co nejkratší a s minimálními dopady na odběratele. Pro zajištění maximálního možného komfortu našich zákazníků jsou termíny odstávek oznamovány vždy s dostatečným předstihem.

Na parovodu pivovar Trutnov byla provedena výměna netěsného nerezového kondenzátního potrubí v ulici Skřivánčí. Potřebné opravy ve výměníkových stanicích probíhaly nejen v Trutnově, ale také v Úpici a Radvanicích. Důvodem odstávky byly opravy, revize a diagnostika technického stavu horkovodů a parovodů a dále nutné opravy zdrojů tepla tak, aby byla v následujícím topném období zajištěna vysoká spolehlivost dodávek zákazníkům

„Celkové náklady společnosti ČEZ Teplárenská na zachování kvality zásobování svých zákazníků, i přes nutné úspory vyvolané teplou zimou a nižšími prodanými objemy, očekáváme za tento rok ve výši přibližně 50 milionů korun, přičemž jen na letní odstávky byla vynaložena zhruba jedna pětina celkových peněz,“ vypočítává úsilí techniků v posledních měsících Pavel Šušák, technický ředitel ČEZ Teplárenská.

ČEZ Teplárenská provádí letní odstávky za účelem přípravy soustavy centrálního zásobování teplem na nadcházející topnou sezónu. I díky nim jsou potom dodávky tepla z pohledu zákazníků komfortní a spolehlivé. Technologie zabezpečující tento vysoký standard jsou, s výjimkou letní odstávky, v provozu nepřetržitě 365 dní v roce, 24 hodin denně.

Šárka Beránková
mluvčí Skupiny ČEZ pro východní Čechy

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…