ČEZ Teplárenská myslí na zimu už v létě

19.07.2013 11:32

Začátkem srpna provede prohlídky a opravy na distribučních soustavách a souvisejících zařízeních v Bohumíně, Orlové a Ostravě-Vítkovicích. Půjde o provedení prací, které nelze udělat za provozu. Proto bude na několik dní přerušena dodávka teplé vody.

ČEZ Teplárenská myslí na zimu už v létě
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Ve městě Orlová a Bohumín nepoteče teplá voda od 1. srpna od půlnoci do pondělí 5. srpna do 10 hodin dopoledne. „V této době pročistíme nádrže, doplníme ucpávky armatur a vyměníme netěsnící uzavírací armatury oběhových čerpadel a ohříváků,“ vysvětluje Martin Šangala manažer provozní jednotky Dětmarovice a vysvětluje: „Také plánujeme vsadit do systému potrubí nové uzavírací armatury. Ty nám umožní soustavu v případě potřeby rozdělit a opravovat za provozu.“

V Ostravě-Vítkovicích proběhne odstávka od pátku 2. srpna od 18 hodin do neděle 4. srpna do 18 hodiny. Omezení se bude týkat jen průmyslových odběratelů páry, ostatní odběratelé nebudou omezeni. Dodávka teplé vody bude po dobu odstávky zajištěna z plynové kotelny. Toto řešení nám umožní kontrolu komína a kouřovodů kotlů s minimálním dopadem pro odběratele.

V létě se netopí a tak odběry tepla ve formě teplé vody jsou na nejnižší úrovni, také omezení pro odběratele je tím pádem minimální. Zařízení pro výrobu a distribuci tepla tak můžeme dát do bezvadného stavu. Předejdeme tak zbytečným poruchám, které jsou zvláště v zimě nepříjemné.

ČEZ Teplárenská poskytuje komplexní služby při dodávce tepelné energie  Ústeckém, Karlovarském, Středočeském, Pardubickém, Královohradeckém, Moravskoslezském a Jihomoravském kraji. Podrobné informace naleznete na www.cezteplarenska.cz.

Jaroslav Jurča
tiskový mluvčí ČEZ

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…