ČEZ Teplárenská zahájila dodávky tepla na severu Čech

15.09.2017 12:24

Prakticky o týden a něco dříve zahájila ČEZ Teplárenská, a. s., ze Skupiny ČEZ otopnou sezona 2017/18 na severu Čech.

ČEZ Teplárenská zahájila dodávky tepla na severu Čech
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

V pondělí 11. září to bylo v Chomutově, kde po dohodě s hlavním odběratelem tepla ve městě, probíhalo již od soboty 9. září temperování rozvodných systémů. Ve stejný den začalo temperování i v Jirkově a Klášterci nad Ohří, kde ČEZ Teplárenská obhospodařuje jak sekundární, tak i primární rozvody tepla. Radiátory se začaly rozehřívat i v Kadani.  Na základě požadavku Okresního stavební bytové družstva a s ohledem na nepříznivý vývoj počasí byly 13. září zahájeny dodávky tepla v Teplicích, Dubí a Krupce. Jako poslední se ve čtvrtek přidala města Bílina a Ústí nad Labem.

„Pravidelná dodávka tepelné energie se zahájí podle vyhlášky č. 194/2007 Sb. tehdy, pokud průměrná denní teplota venkovního vzduchu v příslušném místě nebo lokalitě poklesne pod +13 ºC ve dvou dnech po sobě jdoucích a podle vývoje počasí nelze očekávat zvýšení této teploty nad +13 ºC v následujícím dni. Průměrnou denní teplotou venkovního vzduchu je čtvrtina součtu venkovních teplot měřených ve stínu s vyloučením vlivu sálání okolních ploch v 7, 14 a ve 21 hodin, přičemž naposledy měřená teplota se počítá dvakrát,“ říká Radim Sobotík, obchodní ředitel ČEZ Teplárenské s tím, že dodávky tepla mohou být pochopitelně zahájeny i na žádost odběratelů. Těmi jsou většinou tepelná hospodářství příslušného města, případně společnosti, jež pro město sekundární rozvody včetně výměníků spravují, či různé formy sdružení vlastníků bytových jednotek.

Také na Chomutovsku proběhly pravidelné letní odstávky, během nichž ČEZ Teplárenská zkontrolovala veškerá své zařízení, sloužící k dodávkám tepla, která není možné za běžného provozu odstavit. Smyslem každoročních letních odstávek je zajistit spolehlivost a komfort dodávek tepelné energie pro nadcházející otopnou sezonu.

Na kontrolu, údržbu či opravy parovodů, horkovodů, výměníků a dalšího zařízení vyčleňuje ročně v rámci své působnosti ČEZ Teplárenská desítky miliónů korun. Nejvíce je pochopitelně proinvestováno během plánovaných letních odstávek. „Rozsah prací ovšem ani letos
nevybočoval z každoročního standardu a požadované kvality. Výměny některých zařízení jsou
přitom součástí dlouhodobého programu obnovování a udržování vysoké spolehlivosti systému dodávajícího tepelnou energii,“ uzavřel Pavel Šušák, technický ředitel ČEZ Teplárenské.

V roce 2016 začala ČEZ Teplárenská dodávat teplo svým odběratelům v Klášterci nad Ohří 19. září. Obyvatelé Kadaně se poprvé doma zahřáli 20. a Chomutova a Jirkova 21. září, stejně tak i obyvatelé lázeňského města Teplice. V Ústí nad Labem tomu bylo 22. září. Všude tam se rozjela minulá otopná sezona 2016/17. Výjimkou zůstávaly pouze města Bílina a Ledvice, kde byla zahájena dodávka tepla 3. října. Současné zahájení dodávek tepla tak přišlo mnohem dříve a prakticky ve všech městech v průběhu jednoho týdne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…