ČEZ: Virtuální realita na Hučáku – to musíte vidět

01.07.2020 14:21

Vracíme se do normálu - úderem 1. července mohou návštěvníci opět zavítat do všech Infocenter Skupiny ČEZ. Během nucené přestávky nezahálelo ani Infocentrum ČEZ na Hučáku v centru Hradce Králové. Jednou z nových atrakcí, kterou si nesmíte nechat ujít je virtuální realita.

ČEZ: Virtuální realita na Hučáku – to musíte vidět
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Při návštěvě Hučáku si budete moci nově vyzkoušet virtuální realitu. Nachystány jsou hned tři hry, ve kterých si vyzkoušíte složit Kaplanovu turbínu, strojovnu větrné elektrárny nebo správně poskládat energetický domeček. Pokud budete mít skvělý čas, Vaše jméno bude zapsáno na tabuli vítězů. 

Nově jsou k dispozici zábavné pracovní listy: prostřednictvím hádanek a křížovek si děti mohou samy vyzkoušet, co si z prohlídky zapamatovaly. Na neposedné předškoláky navíc čekají omalovánky, dětské koutky a  skákací panáci.  

Ve druhé polovině prázdnin pak připravila infocentra ČEZ pro rodiny s dětmi zábavnou soutěž. Pokud navštíví alespoň dvě expozice, získají originální nálepky a plyšáky oblíbených energetických postaviček Wattíka či Joulinky. 

A pokud se návštěvníci řadí mezi vášnivé turisty, potěší je možnost zakoupit v infocentru zbrusu novou turistickou vizitku s vyobrazením elektráren. K prodeji samozřejmě budou i výletní deníčky, kam se vizitky lepí. A v netradiční „knize návštěv“ pak mohou mohou informovat prostřednictvím nápisu na nálepce a dát tak tip dalším, nově příchozím návštěvníkům. 

 „Naším cílem je představit energetiku tak, aby to bavilo všechny věkové kategorie, od předškoláků až po seniory. Proto jsme připravili řadu novinek, abychom návštěvníkům jejich cestu za poznáním elektřiny ještě více zpříjemnili,“ uvádí vedoucí infocenter Skupiny ČEZ Kateřina Bartůšková. 

Ale nejen na Hučáku, ale toulky po krásách České republiky si tak mohou zájemci zpestřit objevováním tajů energetiky v celkem 11 interaktivních expozicích v pěti krajích. Na letní sezónu si infocentra připravila řadu novinek, ve druhé polovině prázdnin navíc čeká na děti zábavná letní soutěž o energetické plyšáky. Těšíme se na Vás v infocentrech u elektráren Temelín, Dukovany, Ledvice, Dalešice, Dlouhé Stráně a dalších – seznam naleznete  ZDE.

Více informací pro zájemce o exkurze bude průběžně k dispozici ZDE. Další elektrárenské provozy, které nejsou na webovém rozcestníku infocenter, zůstávají i během léta z bezpečnostních důvodů nadále nepřístupné. 

Technická turistika si v posledních letech trvale vydobyla místo v kalendářích Čechů. Podle statistik návštěvnosti Infocenter Skupiny ČEZ a energetických provozů ČEZ v České republice přijelo loni poznat různé formy výroby elektřiny celkem 244 365 lidí. Kvůli několikaměsíčnímu uzavření infocenter během jarní epidemie koronaviru zůstane pravděpodobně tento rekord letos nepokořený, infocentra už se ale na návrat zvídavých zájemců těší. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…