ČEZ: Vodní elektrárna Střekov je přístupná non-stop. Díky virtuální prohlídce!

06.11.2014 12:14

Cestu k nejzajímavějším nebo běžně nepřístupným partiím elektráren nabízí pokračování úspěšných virtuálních prohlídek provozů Skupiny ČEZ. Každou středu se návštěvníkům postupně otevírá jedna z 5 lokalit s celkem 90 zastaveními. Cesta zákulisím energetických provozů pokračuje na jednom ze symbolů Ústí nad Labem – elektrárně Střekov. První sérii virtuálních prohlídek dosud navštívilo téměř 60 tisíc unikátních uživatelů internetu.

ČEZ: Vodní elektrárna Střekov je přístupná non-stop. Díky virtuální prohlídce!
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Je libo cesta až do reaktorové šachty jaderné elektrárny Dukovany? Víte, co znamená smart region? Toužíte vidět, jak uvnitř vypadá jeden z divů světa – přečerpávací vodní elektrárna na Dlouhých stráních v Jeseníkách? Nebo se chcete jen tak kochat pohledem z výšky na kaňony dvou největších českých řek – Labe u Střekova a Vltavy u Orlíka? Tohle i mnohem víc zažijete prostřednictvím právě spouštěného druhého cyklu virtuálních prohlídek elektráren Skupiny ČEZ!

Každou středu počínaje 29. říjnem nabízí stránka http://www.cez.cz/cs/cez-virtualni-prohlidky/index.html premiéru virtuální prohlídky jedné z pěti lokalit. Cyklus pokračuje Střekovem, poslední velkou elektrárnou na českém úseku Labe. V týdenních intervalech budou následovat exkurze do dalších čtyř lokalit (viz tabulka).

Lokalita

Typ elektrárny

Termín premiéry

Orlík

Průtočná vodní

uveřejněno

Střekov

Průtočná vodní

uveřejněno

Vrchlabí

Smart region – kogenerační jednotka, elektromobilita, distribuční řízení, multifunkční dům

12.11. 10:00

Dlouhé stráně

Přečerpávací vodní

19.11. 10:00

Dukovany

Jaderná

26.11. 10:00

Virtuální prohlídka vodní elektrárny Střekov je skutečným zážitkem. Startuje oku lahodícím leteckým panoramatem polabské krajiny před Ústím nad Labem s dominujícím Masarykovým zdymadlem a nad ním se vypínajícím hradem Střekov. Jako při živé exkurzi dá návštěvníkům možnost „prosmýčit“ všechny prostory od exteriérů vodního díla až po turbínu. Uživatel internetu si může prohlédnout i vše, čím elektrárna informuje skutečného návštěvníka.

„Věřím, že tato prohlídka bude příjemným oživením pro ty, kteří už exkurzi na Střekově absolvovali a současně i pozvánkou pro ostatní,“ říká vedoucí provozu elektrárny Střekov Milan Machata.

Každá prohlídka startuje leteckým panoramatem lokality a uživatel může pak na základě vlastní volby navštívit nejdůležitější části elektrárny. To vše doplněno popisky, technickými daty a dalšími zajímavostmi. Pětice lokalit nabídne celkem 90 zastavení. Projekt, který má i svou anglickou verzi, vznikl na základě spolupráce agentury CDI.CZ a specialistů provozu a komunikace Skupiny ČEZ. Jeho první série byla letos na jaře nominována na Českou cenu za PR a dosud ji navštívilo téměř 60 tisíc unikátních uživatelů internetu.

Více informací

- o vodní elektrárně Střekov http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny/obnovitelne-zdroje/voda/vodni-elektrarny-cez/strekov.html
- o elektrárnách Skupiny ČEZ v ČR http://www.cez.cz/cs/vyroba-elektriny.html

Víte, že…

• portfolio elektráren Skupiny ČEZ v České republice zahrnuje 2 jaderné, 13 uhelných, 35 vodních, 13 fotovoltaických, 2 větrné elektrárny a také jednu bioplynovou stanici?

• dceřiná společnost ČEZ Energo provozuje zhruba 80 kogeneračních jednotek – malých kombinovaných výroben elektřiny a tepla?

• v rámci ČEZ letos poprvé převáží objem výroby v jaderných elektrárnách nad produkcí z uhelných elektráren?

• na komplexní odsíření našich uhelných elektráren uskutečněné v 90. letech navazujeme tzv. komplexní obnovou vybraných uhelných zdrojů (Tušimice, Ledvice, Prunéřov)?

• současně probíhající modernizace a ekologizace vodních elektráren umožní do roku 2022 zvýšení jejich produkce o 60 milionů kWh elektřiny a tím pokrytí spotřeby dalších 17 tisíc domácností?

reklama

autor: ČEZ

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…