ČEZ bude rozvíjet obnovitelné zdroje v Německu s tamním správcem fondů Aquila Capital

04.01.2016 10:47

Další krok v naplňování strategie rozvoje obnovitelných zdrojů přinese spolupráce s německou skupinou Aquila Capital, která se řadí mezi přední správce aktiv v obnovitelných zdrojích v Německu.

ČEZ bude rozvíjet obnovitelné zdroje v Německu s tamním správcem fondů Aquila Capital
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Pro Skupinu ČEZ bude Aquila Capital vyhledávat možné investiční příležitosti do větrných farem. Objem investic se může v rámci této spolupráce pohybovat v řádu jednotek stovek milionů EUR v horizontu pěti let.

„Celková kapacita by mohla být kolem 120 MW, záleží na kvalitě projektů, které nám Aquila Capital bude schopna vyhledat. V tuto chvíli již máme první nabídku na cca 30 MW projekt, kterou budeme analyzovat,“ vysvětlil Tomáš Pleskač, šéf týmu Rozvoj a ředitel divize zahraničí. Jednat se může jak o podíly větrných farem v provozu, tak o projekty před výstavbou se schválenou formou podpory.

„ČEZ vnímáme jako zkušeného strategického investora v oblasti obnovitelných zdrojů, kterého velmi rádi skrze naše odborné posudky zasvětíme do fungování německého trhu,“ uvedla Susanne Wermter, ředitelka speciálního investičního týmu Aquila Capital.

„Investice do obnovitelných zdrojů a decentralizované energetiky je jedním z pilířů strategie ČEZ. Soustředíme se na země, které jsou nám po všech stránkách blízké a v Německu vidíme velký potenciál,“ doplnil Pleskač.

V letošním roce Skupina ČEZ v Německu realizovala prostřednictvím své dceřiné firmy INVEN CAPITAL již dvě investice v oblasti nové decentralizované energetiky: vstoupila do firmy Sunfire, jež rozvíjí a uvádí do průmyslové výroby nejpokrokovější energetické technologie přispívající ke snižování emisí CO2 a rozvoji decentralizovaných zdrojů, a také do společnosti Sonnenbatterie, světové jedničky ve výrobě bateriových systémů skladování energie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…