ČEZ nabízí pohodlné a bezpečné dobíjení elektromobilů

04.03.2015 12:58

Skupina ČEZ, provozovatel nejkomplexnější sítě veřejných dobíjecích stanic v České republice, rozšiřuje své služby a spouští internetovou nabídku tzv. wallboxů pro dobíjení ve firmách i domácnostech.

ČEZ nabízí pohodlné a bezpečné dobíjení elektromobilů
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Služba je součástí nové generace internetových stránek projektu Elektromobilita ČEZ www.elektromobilita.cz, které nabízejí informace a služby pro dynamicky rostoucí skupinu majitelů elektromobilů a příznivců této ekologické formy dopravy.

Máte elektromobil nebo uvažujete o jeho koupi a chtěli byste jej pohodlně a bezpečně dobíjet doma? Projekt Elektromobilita ČEZ přichází s řešením v podobě zprostředkování prodeje domácích dobíječek - tzv. wallboxů - na nové generaci webu www.elektromobilita.cz.

„Počet veřejných dobíjecích stanic v České republice neustále roste, stejně jako poptávka po pohodlném dobíjení v domácnostech nebo ve firmách. V novém e-shopu proto přinášíme přehlednou nabídku wallboxů pro dobíjení. Zákazníkům služby Elektromobilita ČEZ, ale také klientům společnosti ČEZ Prodej, kteří odebírají elektřinu nebo plyn, navíc nabízíme výhodné slevy z ceníkových cen wallboxů,“ přibližuje detaily nové služby Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Služba, která bude průběžně rozšiřována, obsahuje wallboxy všech běžně používaných standardů v široké škále výkonů. Zájemci si zde mohou pořídit jak domácí dobíječky s výkonem od 3 kW (dobijí elektromobil do 10 hodin a instalace nevyžaduje téměř žádné zásahy do zdrojové domácí zásuvky), tak i výkonnější typy – 7 kW až 22 kW, které spolehlivě doplní baterii vozů do 2 hodin. Wallboxy jsou na rozdíl od běžných zásuvek konstruovány tak, aby snášely větší zátěž způsobenou pravidelným a dlouhodobým dobíjením.

Samotný výběr a nákup je na stránkách www.elektromobilita.cz velice intuitivní a snadnou záležitostí. Zájemce vyplní na stránkách několik základních informací a konfigurátor mu vybere konkrétní wallbox, který je kompatibilní s jeho elektromobilem. Pokud dojde k potvrzení objednávky, příslušná partnerská firma se se zákazníkem spojí a domluví detaily a termíny instalace.

Elektromobilita ČEZ, provozovatel nejkomplexnější sítě veřejných dobíjecích stanic v České republice, v současnosti disponuje 42 zařízeními, (z toho je 7 rychlodobíjecích stanic) kde mají majitelé elektromobilů možnost doplnit energii pro své miláčky před další cestou. Další stanice, zejména rychlodobíjecí, jsou připravovány.

V České republice je v současnosti registrováno asi 600 elektromobilů, z nichž 40 patří do vozového parku projektu Elektromobilita ČEZ. Do konce letošního roku však odhady hovoří o překonání hranice 1000 elektromobilů v ČR. Podobně jako v dalších vyspělých zemích Evropy i u nás se stávají se běžnou součástí zejména městského provozu. To se promítá do všech oblastí týkajících se prodeje a servisu elektromobilů.

Projekt Elektromobilita ČEZ

Skupina ČEZ spustila pilotní projekt Elektromobilita ČEZ již v roce 2010. Cílem pilotního projektu je navrhnout a otestovat komplexní řešení elektromobility jako služby, která kombinuje veřejnou dobíjecí síť s dodávkami elektřiny v rámci speciálního tarifu. Postupně nabídne i infrastrukturní řešení pro domácnosti i firmy, případně v kombinaci s dalšími doplňkovými službami a produkty. Z pohledu energetiky je dnes důležité, jakým způsobem bude dobíjení elektromobilů integrováno do distribuční sítě, což úzce souvisí s agendou tzv. chytrých sítí, kterým se Skupina ČEZ také intenzivně věnuje.

Do současnosti ČEZ nainstaloval v České republice 42 veřejných dobíjecích stanic, a to převážně u infrastrukturních partnerů, tj. u obchodních center, supermarketů či radnic. Stanice jsou v provozu v Praze, Brně, Plzni, Ostravě, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Mladé Boleslavi, Trutnově, Vrchlabí, Třinci, Havířově nebo Chomutově. Další rozšiřování sítě dobíjecích stanic je v realizaci a nově otevřené stanice budou představovány v průběhu dalších týdnů a měsíců. Aktuální mapa dobíjecích stanic je vždy na www.elektromobilita.cz

V rámci pilotního projektu je provozováno několik desítek elektromobilů po celé ČR.

Do projektu Elektromobilita ČEZ se zapojilo již více než 50 partnerů. Těmi jsou například Moravskoslezský kraj, Ústecký kraj, Vrchlabí či Ostrava, ale také některé městské části jako Praha 5, Praha 14, Praha 16 a další. Mezi partnery jsou společnosti McDonald’s, Kaufland nebo automobilky jako Škoda Auto, BMW, Peugeot, Mercedes-Benz, Volkswagen, Nissan či Opel. Kompletní seznam partnerů je k nahlédnutí na www.elektromobilita.cz.

Víte, že …

- v loňském roce se v ČR registrovalo celkem 222 nových elektromobilů, jen v posledním čtvrtletí roku bylo registrováno 100 nových elektromobilů (pro porovnání: za celý rok 2013 to bylo 37 vozů, tedy 6x méně)

- v roce 2014 byly nejprodávanějšími značkami v ČR VW (76 kusů), BMW (70), Nissan (32), Tesla (20)

- kdyby každý z těchto více než 200 elektromobilů najel ročně 15 000 km, tak při průměrné spotřebě 15 kWh/100km bude k jejich dobíjení potřeba 500 tisíc kWh elektřiny ročně (tj. roční spotřeba zhruba 140 českých domácností)

- lze očekávat další nárůst registrací elektromobilů, mimo jiné proto, že se rozšiřuje nabídka o nové modely vozů s elektrickým pohonem

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …