ČEZ pomůže úspěšnému energetickému start-upu do Silicon Valley

21.07.2015 11:11

Společnost ČEZ se stala hlavním partnerem programu Czech ICT Incubator, který podporuje inovativní nápady s potenciálem uspět na celosvětové úrovni. Vítěze republikového kola vyšle do prestižního inkubátoru Runway v kalifornském San Francisku. Hlavním tématem letošního ročníku je propojení ICT s energetikou.

ČEZ pomůže úspěšnému energetickému start-upu do Silicon Valley
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

„Hledáme všechny možné způsoby, jak zlepšit spokojenost našich zákazníků, proto jim chceme nabídnout ta nejlepší řešení a služby skrze naše firmy, kapitálový vstup do jiných projektů i díky podpoře nových inovativních řešení již v jejich zárodku,“ vysvětluje Pavel Cyrani, ředitel divize obchod a strategie ČEZ.

„Letos uvítáme projekty zabývající se zejména zatraktivněním informací o spotřebě energií a související komunikací se zákazníkem, prostředky řízení spotřeby elektrické energie ve službách a v domácnostech i řešením pro využití a akumulaci energie z obnovitelných zdrojů,“ upřesňuje výkonný ředitel Czech ICT Alliance Michal Zálešák.

Zájemci se mohou přihlásit do 21. srpna a hlavní motivací je 150 tisíc korun a místo v Runway na dobu 3 až 4 měsíců. Podmínkou je funkční prototyp nebo aplikace včetně rostoucího počtu uživatelů a také účast alespoň jednoho českého spoluzakladatele nebo české entity. Po splnění formálních podmínek dostanou přihlášení měsíc na přípravu detailního podnikatelského plánu za mentoringu českých partnerů, kterými jsou kromě ČEZ třeba také agentura CzechInvest, softwarová společnost STRV nebo globální inovativní IT centrum MSD. Na základě těchto podkladů vybere komise zkušených podnikatelů ze Silicon Valley a českých investorů vítězný start-up, který pojede do amerického Silicon Valley.

Soutěž pro nadějné start-upisty se koná již podruhé, v minulém roce se kole se mezi sebou utkalo na 25 přihlášených start-upů. Více informací naleznete zde.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…