ČEZ znovu připojil již více než tři čtvrtiny odběrných míst

12.06.2013 18:15

Transformační stanice ve středních Čechách, preventivně odpojené kvůli povodním, jsou již téměř všechny díky intenzivní práci techniků ČEZ Distribuce opět v provozu. Bez proudu zůstávají v tuto chvíli pouze části tří obcí.

ČEZ znovu připojil již více než tři čtvrtiny odběrných míst
Foto: ČEZ
Popisek: Logo ČEZ

Na severu Čech se od kulminace Labe podařilo velmi rychle obnovit dodávky elektřiny v 90 distribučních trafostanicích a zprovoznit 22 úseků vedení nízkého napětí v obcích. Momentálně zůstává bez proudu už jen 39 distribučních stanic, což představuje méně než 3 000 odběrných míst.

Aktuální informace naleznete na stránkách ČEZ Distribuce (www.cezdistribuce.cz) i Skupiny ČEZ (www.cez.cz).

Montéři poruchové služby Skupiny ČEZ i nadále vytrvale pracují na připojování zákazníků všude tam, kde to situace i technický stav zařízení dovolí. Kromě toho také čistí a vysušují distribuční trafostanice, diagnostikují zařízení a uvádějí trafostanice do provozu. Do úklidu se ale zapojili i další zaměstnanci ČEZ, a sice v rámci mimořádných firemních dobrovolnických dnů uspořádaných na pomoc v boji proti následkům povodní.

Pro ulehčení složité situace poskytne také ČEZ lidem postiženým povodněmi elektřinu a plyn zdarma až po tři měsíce. V případě zatopení obytných prostor či provozovny v rozmezí 10 – 50 cm bude povodní postiženým zákazníkům ČEZ Prodej odpuštěna jedna měsíční zálohová platba. Pokud došlo k zatopení nad 50 cm, budou zálohy za energie odpuštěny po dobu tří měsíců. Úleva se týká odběratelů z nízkého napětí, tedy domácností či malých podnikatelů, a vztahuje se pouze na zatopení obytných prostor či provozovny. Nabídka pomoci je platná od 17. června 2013.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…