ČHMÚ: Nové informace o kvalitě ovzduší

20.03.2016 11:16

Od března 2016 jsou na stránkách portálu ČHMÚ www.chmi.cz zveřejňovány souhrnné informace o kvalitě ovzduší a souvisejících meteorologických podmínkách včetně jejich očekávaného vývoje pro jednotlivé kraje ČR.

ČHMÚ: Nové informace o kvalitě ovzduší
Foto: ČHMÚ
Popisek: ČHMÚ

Zprávy jsou vydávány dvakrát denně, nejpozději do 7:45 a do 13:45 hodin občanského času. V případě Ústeckého a Libereckého kraje do 5:00 a do 12:00 hodin. V případě vyhlášené nebo čerstvě zrušené smogové situace nebo regulace pro Ústecký, Liberecký, Olomoucký a Moravskoslezský kraj s možností vydání mimořádné informace do 17:00 hodin.

Rozmezí koncentrací uváděné v tabulce vychází z měření na všech stanicích automatického imisního monitoringu (AIM) na území kraje v poslední celé hodině před vydáním zprávy (jednotlivé stanice jsou uvedeny v záložce OVZDUŠÍ / Aktuální hodinový přehled). Jedná se o neverifikovaná operativní data. Pokud je na území kraje nebo jeho části v čase vydání zprávy vyhlášena smogová situace nebo regulace/varování, je tato informace ve zprávě obsažena. Součástí zpráv jsou i odkazy na další podrobné informace ke kvalitě ovzduší včetně např. odpovědí na nejčastější dotazy občanů, se kterými se v ČHMÚ setkáváme. 

Zprávy jsou dostupné na www.chmi.cz, přes záložku AKTUÁLNÍ SITUACE / Stav ovzduší / "Ovzduší v regionech" nebo ze záložky OVZDUŠÍ, modrý odkaz "Ovzduší v regionech" pod mapou ČR s indexem kvality ovzduší. Mezi těmito modrými odkazy je i odkaz "Ventilační index" s předpovědí ventilačního indexu z modelu Aladin v tříhodinovém časovém kroku až na 72 hodin dopředu. Zelená barva značí předpověď dobrých rozptylových podmínek, hnědá předpověď mírně nepříznivých rozptylových podmínek, šedá až černá předpověď nepříznivých rozptylových podmínek. U nepříznivých rozptylových podmínek je ale důležité i delší souvislé trvání, a to alespoň po dobu 12-18 hodin, což v modelových předpovědích není zakomponováno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…