ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Dětská dentální hygiena

29.06.2015 11:15

Správná ústní hygiena ukazuje na aktivní přístup k životu stejně, jako pravidelný pohyb a zdravá strava. Stále více lidí pravidelně navštěvuje nejen svého zubního lékaře, ale i ordinaci dentálního hygienisty. Již nějakou dobu na návštěvu k dentální hygieničce berou rodiče také své ratolesti.

ČISTÍME SI ZUBY.CZ:  Dětská dentální hygiena
Foto: Čistímesizuby.cz
Popisek: Čistíme si zuby.

Než si dítě správnou zubní hygienu osvojí, stojí to dospělé mnoho úsilí.  Návštěva dentální hygieničky vám práci a vaše úsilí usnadní a zjednoduší. Dentální hygienička děti naučí, jak správně pečovat o zoubky, včas je seznámí s mezizubním čištěním a poradí vám, jak dětem s dentální hygienou pomáhat a co kontrolovat. Děti se v ordinaci dentální hygieničky dozví, že pasta ani fluoridové tablety, čištění zubním kartáčkem a dentální nití nenahradí. Vědí, jaké jídlo a pití je pro jejich zuby škodlivé.

Návyky, které děti včas získají, si lépe udrží po celý život. Správná ústní hygiena je základem zdraví ústní dutiny.

S dětskou domácí ústní hygienou se začíná již při prvním prořezaném zoubku. Pořiďte dětem malý a měkký zubní kartáček odpovídající věku – zvolit můžete i prstový kartáček nebo tamponek. Záleží na vás, pro co se rozhodnete. Důležité je, začít zoubky mechanicky očišťovat krouživými pohyby. Okolo prvního roku vezměte dítě na první návštěvu k zubnímu lékaři. Nejdříve kontroly probíhají spíše formou hry a seznamováním se s prostředím.

Když dítě začne vyžadovat, že si chce zuby čistit samo, doporučuje se pořídit zubní kartáčky dva. Jedním si dítě čistí samo. Zde je potřeba ohlídat krouživé pohyby – děti často automaticky začnou čistit zoubky vodorovně. Druhý kartáček je pro dospělého, který krouživými pohyby dítěti zuby dočistí. Je nezbytné ohlídat a vyčistit vnitřní plochy a poslední zoubky.

Nejpozději okolo 5 – 6 roku dítěte je dobré navštívit poprvé dentální hygieničku. Na návštěvu si děti nosí svůj zubní kartáček, s dentální hygieničkou si ukážou, jak vyčistit zoubky, popovídají si o sladkém jídle a pití, zoubky se nafluoridují a děti si zpravidla odnesou nějaký malý dárek. Protože je návštěva u dentální hygieničky většinou netrápí a jsou motivované odměnou, velice rádi se k dentální hygieničce vrací.

Při dalších návštěvách se neustále kontroluje práce se zubním kartáčkem v ústech dítěte a začíná se trénovat mezizubní čištění, nejprve flospikem, což je dentální nit na umělohmotném držátku, později se přidávají mezizubní kartáčky. Zoubky se mohou také přeleštit, nafluoridovat, dle potřeby.

U větších dětí se občas odstraňuje i zubní kámen. Kontrola čištění je nezbytná, stejně, jako důraz na dodržování dohodnutého. Větší děti si zuby čistit nechtějí. Nebaví je to, proto je nutná stálá kontrola, i když techniku již ovládají. Okolo 12 roku by dítě již mělo umět dobře čistit krouživými pohyby a použít dentální nit.

Prstové zubní kartáčky, dětské zubní kartáčky, zubní pasty pohodlně zakoupíte z domova v internetovém obchodě ČistímeSiZuby.cz. Velikost zubních kartáčků a množství fluoridu v zubní pastě se mění podle věku dítěte. Na stánkách obchodu, pro Váš snadnější nákup dětského zboží, naleznete zboží již rozdělené dle věku.

Internetový obchod ČistímeSiZuby.cz se stále zkvalitňuje, rozšiřuje služby i zboží a doplňuje informace. Koncem roku 2014 navázal obchod spolupráci s dentální hygieničkou, paní Janou Patzakovou DiS. Na stránkách ČistímeSiZuby.cz naleznete nyní kromě kvalitního dentálního zboží i více informací z oblasti ústní hygieny a také prostor pro Vaše dotazy.

Internetový obchod ČistimeSiZuby.cz poskytuje 30 denní prodlouženou garanci na vrácení zboží, které odesílá do 24 hodin.  Svou zásilku můžete sledovat on-line. Široký sortiment dentálního zboží se tak pohodlně doručí až k Vám domů.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…