ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Jednosvazkový SINGLE kartáček a technika SOLO

16.09.2015 10:44

Zdravé zuby prezentují a symbolizují aktivní přístup k životu. Správná ústní hygiena je spolu s pravidelným cvičením a zdravou stravou přirozenou součástí moderního života. K nejmodernějšímu a nejúčinnějšímu způsobu čištění zubů patří jednosvazkové zubní kartáčky SOLO, které umožňují důkladné čištění povrchů jednotlivých zubů.

ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Jednosvazkový SINGLE kartáček a technika SOLO
Foto: Archiv
Popisek: Úsměv, ilustrační foto

Název SOLO nebo SINGLE kartáček souvisí s jediným svazkem kratších štětin z extrémně jemných vláken, který tento kartáček má. Naše zuby nemají rovné ani dokonalé tvary a plochy. Nejúčinnější je čistit každý jednotlivý zub zvlášť. A právě k tomu je SOLO zubní kartáček určen. Kartáček má velmi malou hlavičku, tvořenou oním jedním svazkem, který jemně a precizně vyčistí linii dásně, těžko dostupné zadní plochy zubů, stoličky, nebo prořezávající se zuby dětí.

A jak správně jednosvazkový kartáček používat?

SOLO kartáček používáme bez zubní pasty.

Jemným tlakem opřete štětiny pod úhlem cca 45° proti plošce zubu. Kartáček se rozevře do malého vějíře. Zuby čistěte jemnými krouživými pohyby s důrazem na linii dásní. Štětinami se nebojte mírně zajet i do dásňového žlábku, mezi zubem a dásní je přibližně 2mm hluboká mezera.

Čištění trvá 10-20 minut, ale zuby zůstávají dokonale hladké a čisté. To jednoduše zjistíte jazykem. Jazyk vám také pomůže se zorientovat, který zub máte a nemáte vyčištěný.

Používání jednosvazkových SINGLE kartáčků je velice jednoduché. Nejlepší je z počátku zuby jednosvazkovým kartáčkem pouze dočišťovat.  Tzn. vyčistit si zuby tak, jak jste zvyklý a jednosvazkový kartáček použít pouze na špatně přístupná místa.  Až když si zvyknete a naučíte se SOLO kartáčkem efektivně pracovat, můžete s ním čistit všechny zuby.

Mezi osvědčené SINGLE kartáčky se řadí ty, od firmy TePe či Curaprox.

Firma TePe nabízí jednosvazkový kartáček Compact Tuft s extra jemnými vlákny a krátkým kulatým zástřihem.

Firma Curaprox má v nabídce dva typy: Curaprox CS 1006, jednosvazkový kartáček s ultrajemnými vlákny CUREN®. Kartáček je pro běžné použití. Curaprox CS 1009 je určený pro péči o rovnátka, izolované, nebo špatně polohované zuby, implantáty a můstky. Kartáček je též vhodný pro pacienty s parodontózou. Kartáček má prodlouženou délku svazku na 9mm.

Při správném používání Vám SINGLE zubní kartáček vydrží několik měsíců. Pokud se vám vlákna příliš brzy začnou odchylovat od své osy (třepit), znamená to, že na kartáček příliš tlačíte.

Internetový obchod, specializovaný na dentální hygienu, ČistímeSiZuby.cz se stále zkvalitňuje, aby plně vyhověl potřebám svých zákazníků. Rozšiřuje služby, zboží a doplňuje informace.

V e-shopu, který poskytuje 30 denní prodlouženou garanci na vrácení zboží, naleznete také srovnávací tabulky produktů a řadu dalších praktických informací. E-shop umožnuje pohodlný a jednoduchý nákup výrobků, mezi nimiž si vybere každý. Objednané zboží se odesílá do 24 hodin a svou zásilku můžete sledovat on-line. Široký sortiment dentálního zboží se tak pohodlně doručí až k Vám domů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…