ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Mezizubní kartáček

24.02.2015 17:18

Čištěním mezizubních prostor předcházíme vzniku zubního kazu, krvácení dásní a následné paradentóze. Aby Vaše námaha nebyla zbytečná, je nezbytné zvolit správnou velikost mezizubního kartáčku, a aby byla pohodlná, nabízí výrobci další užitečné a praktické doplňky.

ČISTÍME SI ZUBY.CZ: Mezizubní kartáček
Foto: Archiv
Popisek: Úsměv, ilustrační foto

Vlákna by měla plně vyplnit mezizubní prostor, ale mezizubní kartáček by do něj měl být vsunut bez problémů.  Příliš malý mezizubní kartáček není účinný, neodstraní všechen zubní plak. Příliš velký by zase mohl poškodit dáseň.  S výběrem a zvolením té správné velikosti by měl pomoci váš zubní lékař, nebo dentální hygienista, který speciální sondou zubní prostor zaměří.

U dětí se používání mezizubních kartáčků doporučuje od 12 let, vždy ale po konzultaci se zubním lékařem. Mezizubní kartáčky jsou nepostradatelné pro pacienty s implantáty, můstky nebo rovnátky, kde dochází k rychlejšímu usazování zubního plaku okolo zámečků.

Mezi osvědčené výrobce patří mezizubní kartáčky firmy TEPE a mezizubní kartáčky firmy Curaprox. Kartáčky jsou vyráběny v mnoha velikostech a s různými typy držáků.  Každá velikost má pro lepší rozpoznání odpovídající barvu, barvy jednotlivých výrobců se však neshodují.

Kartáček se skládá z drátku stočeného do spirály, ve kterém jsou uchyceny čistící štětinky. Mezizubní kartáček vydrží při každodenním večerním používání asi 3 týdny. Po této době se vlákna kartáčku opotřebením roztřepí, někdy se ohne i drátek.

Účinnost mezizubního čištění ještě zvýšíte speciálními gely, které působí preventivně proti tvorbě kazů a chrání citlivé kořeny zubů a snižují tvorbu zubního plaku v mezizubních prostorech. K dispozici je i mnoho praktických držáků, pouzdra na uložení, stojánky.

To vše naleznete v internetovém obchodě ČistímeSiZuby.cz. Objednané zboží se odesílá do 24 hodin a svou zásilku můžete sledovat on-line. Vybrané a objednané dentální zboží se tak pohodlně doručí až k vám domů. Na uvedeném webu naleznete i rozdělení mezizubních kartáčků do jednotlivých řad a převodní tabulku velikostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…